Jahodová zmrzlina s červenou řepou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: chvilka+mražení cca 850 ml zmrzliny Moučníky , Nepečené a mražené 4 názory

Suroviny

500 g jahod
200 g syrové červené řepy
100 ml převařené vody
tekutý med
citronová šťáva podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umyté jahody překrojíme na menší kousky. Oloupanou řepu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  2. Vše dáme do hlubší nádoby, přidáme chladnou převařenou vodu, 3 lžíce medu a trochu citronové šťávy.

  3. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a ochutnáme. Podle potřeby přisladíme, okyselíme a ještě jednou promixujeme.

  4. Směs nalijeme do tvořítek a dáme zmrznout. Pokud nemáme tvořítka, směs nalijeme do uzavíratelné plastové nádoby a dáme do mrazáku. Během mražení je dobré alespoň 2x mrznoucí směs promíchat. Před podáváním necháme zmrzlinu při pokojové teplotě chvíli povolit, aby se nám lépe nabírala.

Poznámka

Při zavařování mi zbylo trochu řepy. Jahody jsem měla také a tak jsem vyzkoušela jak by mohla chutnat taková zmrzlina. Byla moc dobrá a mlsající v ní řepu nepoznali :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodová zmrzlina s červenou řepou

Tématické fráze: červená řepa mražení mražení červené řepy červená řepa recepty recept sorbet z cervene repy řepa mražení rajcatova stava s cervenou repou červená řepa - mražení

Zapomněl/a jsem heslo