Vepřová kýta v královské peřince

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

500 g vepřové kýty
200 g polotvrdého polského 45% Krolewskiho sýra
1 šlehačka 31%
4 malé cibule
130 g žampionů
sůl
worcester
mletý pepř
mletý kmín
pár snítek čerstvého tymiánu
pár snítek čerstvého oregana
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a promícháme, až se cibulka oddělí od sebe a posypeme dno pekáčku. Omyté osušené žampiony nakrájíme na kousky, poklademe je na cibuli a dáme na ně pár kousků tymiánu a oregana. Kýtu nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, konce sem tam nařízneme a ještě řízneme uprostřed, aby se maso nezkroutilo. Plátky kýty osolíme, opepříme, pokapeme worcesterem.

  2. Plátky poklademe na cibuli s žampiony, opět dáme pár kousků tymiánu a oregana. Sýr nastrouháme na jemno, nalijeme k němu šlehačku a promícháme. Ručně ho stejnoměrně dáme na maso, protože sýr do sebe vtáhne šlehačku a zhoustne. Pekáč zakryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 70 minut. Pak ho odkryjeme, zapneme horkovzdušnou troubu a necháme asi 15 minut zezlátnout. Podáváme s bramborem nebo hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 843 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta v královské peřince

Tématické fráze: vepřová kýta vepřová kýta recepty vepřová kýta recept recepty z vepřové kýty vepřová kýta na kmíně vepřové v peřince recepty vepřova kyta vepřová kýta s rýží kyta vepřová recepty vepr kýta recept p olsky kýta královslá vepřová kýta recept na vepřovou kýtu recept z vepřové kýty vepřova kyta na zelenině vepřová kýta na rajcatech kralovske zampiony recept vepřová kýta omáčka vepřová kýta recept s rýží vepřová kýta na žampionech

Zapomněl/a jsem heslo