Kuřecí stehýnka na paprice
Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši strávníci se budou doslova oblizovat za ušima.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 494 kJ / 835 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,96 g |
Tuky | 70,31 g |
Vláknina | 6,24 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 912 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 35,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí horní stehna vykostíme, kdo chce, může stáhnout i kůži. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Na másle přepustíme slaninu. Na ní pak osmahneme cibuli dorůžova.
Krok 3: Maso vložíme na cibulku a necháme zatáhnout. Posypeme paprikou, posolíme a přidáme koření v čajítku. Vložíme bobkové listy a zalijeme vařící vodou, aby bylo maso skoro potopené.
Krok 4: Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Vše dusíme pod pokličkou do změknutí.
Krok 5: Smetanu naředíme trochou mléka. Přidáme hladkou mouku a rozmícháme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření, omáčku přecedíme a zahustíme smetanou s mlékem a moukou.
Krok 6: Za stálého míchání omáčku ještě asi 15 minut provaříme. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 7. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehýnka na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJLQ
Moje poznámka
Kuřecí stehýnka na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJLQ
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 19 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno 19. 6. 2025 10:01
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klobásy se zelím
pavelcicha před 28 minutami
Salát s cottage
SenBri před 1 hodinou
Roládky na špejli
anicka1 před 1 hodinou
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 3 hodinami
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 3 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 13 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 15 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 15 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 15 hodinami
Suroviny:
slanina,
máslo,
cibule,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
paprika sušená sladká,
rajče,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
voda
Komentáře (15)
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
No, ale postup je napsán pěkně, že
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...