Kuřecí stehýnka na paprice
Suroviny pro 1
1
5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 3 494 kJ / 835 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,96 g |
Tuky | 70,31 g |
Vláknina | 6,24 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 912 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 35,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme použít i jiné kuřecí maso, které máme po ruce a upravíme si ho k obrazu svému.
Na tento způsob je výborné udělat i králíka.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 8. 2022 01:44
Vůbec nechápu ty negativní komentáře vyzkoušela jsem a jak koření tak i slanina jsou v receptu fajn a chuť masa naopak zvýrazňují.
9. 5. 2021 11:19
Dajda: Omlouvám se všem kritikům, opravdu jsem nezkoumal kolikrát je zde podoboný recept uveřejněn. První mi padl do oka níže uvedený "Kuře na paprice II", prohlédl jsem si ještě několik jiných, které se zrovna nabízely, nic víc. Proto jsem sem vložil také svůj, jestli to někomu vadí, hluboce se mu omlouvám a prosím ho aby můj recept ignoroval.
9. 5. 2021 09:59
bofinka: jo Slepice na paprice Vždy lepší než kuře. Mám to tak od dětství...
9. 5. 2021 09:38
casino: Recept Kure na paprice se nejak do mych modlibech nevejde, mam v nich veci dulezitejsi.
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
Pamatuji si na slepici na paprice z mladi, byla to dobre jidlo, ale v zadnem pripade by se z nej nemela delat velka veda.
Naopak kure (domaci odchov) se tenkrat obvykle peklo v troube, byval to svatecni, letni, nedelni obed, slepice se varivala na polevku s korenovou zeleninou a polevkovym korenim (bobkovy list, nove koreni, pepr).
Moje maminka vzdy pridavala do vysledne omacky trochu citronove stavy, aby omacka nebyla tak sladka a zakryla slepici "oder". Slaninu bych si tez odpustila.
Tady autor dava rajce, ale jsou zde recepty i s pridanim treba rajcatoveho protlaku, taky dobry napad.
A teoreticky bych to kure vykostila az pred vlozenim do hotove omacky, kosti ji dodaji urcitou hodnotu. Tedy pokud je kure z kvalitniho chovu, protoze to "prumyslove" ,s kostmi i bez, stoji za starou belu
9. 5. 2021 08:46
"To máte za to, že se nemodlíte"
No, ale postup je napsán pěkně, že
No, ale postup je napsán pěkně, že
9. 5. 2021 08:01
Kuře na paprice se slaninou jsem jedla jen jednou. Mě slanina k tomuto v podstatě jemnému jídlu. Jako by ji přetloukala. Ale každý máme chuťové pohádky jinak vybroušené.
9. 5. 2021 07:01
Gregusa: Už mám dávno vyzkoušeno, recept na kuře na paprice sem v různých variantách vložil někdo dříve již přinejmenším 38x!
8. 5. 2021 22:16
Dajda: Až uvaříte, tak pak teprve pište kritický komentář. Nepsal jsem, že je nejlepší a geniální, ale je určitě lepší než "Kuře na paprice II".
8. 5. 2021 10:56
Eja57: Tady ne, ale že to umí líp, už nám sdělil! Tak jsem čekala nějakou bombu, ale nekoná se.
8. 5. 2021 10:50
Dajda: ono na některá jídla je tu receptů víc než 39...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...
Tady to autor aspoň neprezentuje jako božské, vynikající, nejlepší atd. :omg:
Ono to popsané okořeněni nemusí být vůbec špatně...si myslím...
8. 5. 2021 09:40
Alzbetina Prk.: Divné? To jste napsala Vy! Ale máte pravdu, opravdu mě udivuje, jak "originálně" se prezentuje kuchař, který sem vloží 39. recept na kuře na paprice, když navíc tvrdí, že ho umí uvařit líp než kuchaři, který sem svůj recept už vložil.
8. 5. 2021 06:21
Dajda: zkuste to a uvidíte, že tato kombinace koření je naprosto fajn i ke kuřeti na paprice. Ani nevím, proč vám to připadá divné
8. 5. 2021 06:10
Rajče je do kuřete na paprice fajn, může být i bílá paprika, ale nové koření a bobkové listy?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 1 minutou
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 41 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné kůže jsou zdravé a trvanlivé. Z velké úrody ovoce si připravte skvělé mlsání
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak připravit osvěžující limonádu, lahodný sirup nebo hustý med z květů černého bezu. Inspiraci najdeme v osvědčených receptech
Další recepty
Suroviny: slanina, máslo, cibule, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, paprika, rajče, smetana kysaná, mouka hladká, voda
Kuřecí stehýnka na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJLQ
13 názorů