Jemné a nadýchané lívance
Lívance jsou oblíbeným jídlem nejen dětí. Nadýchané placky můžeme dozdobit vším, co máme rádi a zároveň zkusit i netradiční zahraniční inspiraci v podobě křupavé slaniny a javorového sirupu. Co vy na to? Vyzkoušejte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 400 kJ / 2 964 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 96,96 g |
| Tuky | 89,87 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 557 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 10,17 g |
| Sacharidy | 434,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr, sůl, vajíčka, olej, prášek do pečiva a jedou sodu. Vše důkladně vymícháme metličkou.
Krok 2: Těsto necháme alespoň půl hodiny odpočinout.
Krok 3: Lívance smažíme na troše oleje dozlatova.
Krok 4: Podáváme s medem, s cukrem a skořicí nebo s povidly, tvarohem a smetanou.
Zveřejněno 6. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné a nadýchané lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlBA
Moje poznámka
Jemné a nadýchané lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlBA
Nejnovější recepty
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 2 minutami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 11 minutami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 3 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka
Kajkajak před 6 minutami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 59 minutami
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 1 hodinou
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 1 hodinou
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 3 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
soda jedlá
Komentáře (2)