Estonský kringel

ka.bednarkova Kuchařka: ka.bednarkova

4 porce Moučníky , Kynuté 11 názorů

Suroviny

Těsto:
120 ml teplého mléka
15 g droždí
2 lžíce cukr krupice
300 g hladké mouky
špetička soli
30 g změklého másla
1 žloutek
Náplň:
80 g másla
6 - 8 lžic cukru
4 - 6 lžiček skořice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z teplého mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek.

  2. Těsto: Smícháme mouku se špetkou soli. Přidáme změklé máslo, žloutek a zbytek cukru. Přidáme vytvořený kvásek a vypracujeme těsto. Zasypeme trochou mouky a necháme v teple kynout.

  3. Náplň: Rozpustíme si máslo a v mističce smícháme cukr se skořicí.

  4. Když je těsto vykynuté, ještě jednou propracujeme a po té vyválíme tenkou placku (Já toto těsto dělím na 4 kousky. Věnečky jsou o trochu menší a lépe se pečou). Vyválenou placku potřeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí cukru a skořice.

  5. Z hotového uděláme ruličku a tu poté rozkrojíme na půl. U jednoho konce můžeme nechat spojené, jelikož z těchto půlek budeme plésti cop. Jeden pramen přes druhý. Z tohoto copu uděláme věneček a ten přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

  6. Pečeme asi na 180-200°C přibližně 20-25 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 81 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Estonský kringel

Tématické fráze: estonský kringel video estonský kringel trdelník na plech recept video estonský věnec kringel trdelník recept kringel recept kringel recept video trdelník věnec bezlepkový trdelník kakaový kringel trdelník recept video bezlepkový kringel estonský kringel recept video recept na estonský kringel estonsky kolač estounský věnec estonský cop recepty na pečení trdelník video vanocni venec kringel