Nejlepší květáková polévka

Suroviny

střední květák rozdělený na růžičky
2 mrkve
kousek celeru
2 malé brambory
200 g jogurtu
vaječný žloutek
svazeček kopru
4 malé stroužky česneku nebo dvě lžičky sušeného
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, brambory a celer očistíme, nastrouháme na hrubé straně struhadla. Připravíme hrnec, do kterého dáme olej. Přidáme mrkev, celer a brambory, promícháme a restujeme 2 minuty.
    Do hrnce nalijeme 2 litry vody, promícháme a necháme 15-20 minut povařit.

  2. Poté přidáme růžičky květáku, ochutíme solí, mletým pepřem a novým kořením.
    Zamícháme a vaříme 10 minut.
    Smícháme žloutek s jogurtem a dobře promícháme.
    Rozdrtíme česnek.

  3. Po 10 minutách, když je květák uvařený, vypneme sporák.
    Směs jogurtu a vaječného žloutku přidáme do polévky a promícháme.
    Přidáme drcený česnek a kopr.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.

Komentáře k receptu Nejlepší květáková polévka