Dýňová ovesná kaše
Dýně jsou u nás spjaty zejména s koncem léta a počátkem podzimu. Na dokonalé dny babího léta se můžete naladit hned po ránu. Stačí si připravit na snídani tuto lahodnou ovesnou kaši s dýňovým pyré se špetkou skořice a vanilky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 559 kJ / 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,50 g |
Tuky | 13,30 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 90,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni omyjeme, osušíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Poté je vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C přibližně 30 minut do změknutí.
Krok 2: Po upečení necháme dýni krátce vychladnout a poté k ní přidáme perníkové koření, 2 lžíce vody a za pomoci ponorného mixéru rozmixujeme dohladka.
Krok 3: Do hrnce se silnějším dnem vlijeme mléko a vodu, přidáme špetku soli, vanilku a ovesné vločky. Promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme na střední stupeň a za stálého míchání dovaříme kaši do zhoustnutí.
Krok 4: Kaši odstavíme z plotny, vmícháme do ní připravené dýňové pyré a podle chuti ji dosladíme medem. Kaši rozdělíme do misek, doplníme ovocem, oříšky či čokoládou.
Zveřejněno 9. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9nk
Moje poznámka
Dýňová ovesná kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4x9nk
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 4 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
koření do perníku,
voda,
vločky ovesné,
mléko,
vanilka,
med,
sůl,
ovoce,
oříšky,
čokoláda
Komentáře (1)