Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 13 názorů

Suroviny

2 ks vepřových ocásků
1 lžíce celého kmínu
8-12 stejně velkých brambor s pevnou slupkou
palička česneku
masový vývar
máslo
sůl
1 pomazánkové máslo
1 zakysaná smetana
svazek pažitky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, posypeme kmínem a vložíme do máslem vydatně vytřeného pekáčku.

  2. Brambory dobře omyjeme a celé (nebo jen přepůlené) rozložíme okolo masa.

  3. Česnek rozebereme na stroužky a neoloupané je vměstnáme do prázdných míst. Poklademe plátky másla, podlijeme troškou vývaru a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.

  4. Pečeme 2 hodiny, v polovině pečení maso otočíme. Průběžně poléváme výpečkem a podle potřeby podléváme teplým vývarem.

  5. Pomazánkové máslo promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, přidáme špetku cukru a drobně nasekanou pažitku.

  6. Do hotových upečených brambor bouchneme pěstí, nebo je nařízneme, aby se rozevřely a podáváme se solí a pažitkovým dipem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 788 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ocásky na kmínu s pečenými brambory a pažitkovým dipem

  • daloush daloush(neregistrovaný)

    Vyborne, jednoduche na pripravu, a presne - zadne velke spineni nadobi :-) mnam!

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Príma recept, ukládám;-):yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Elizo, v jednom pekáčku - prostě nádhera:-D:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Dobrý nápad :yes:+

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Opět parádní recept. Zatím jsem kupoval jen uzené, tak se budu muset poohlédnout i po syrových. Při pohledu na foto se sbíhají sliny.:-p Super.:yes: +9

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, díky moc za takové recepty.:-!:-)):yes::yes::-K+8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju:-):-K, nezbylo nic, v domácích zásobách také ne - ale masna, co ji mám na půl cesty z práce je velmi dobře zásobená a je v ní v průběhu týdne k sehnání všechno možné, včetně zvěřiny, králíků, telecího i jehněčího. Je trošku dražší, než ty v okolí, ale za to v super kvalitě a výběr převeliký...:yes: Vepřové ocásky mají zcela běžně, i uzené.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Mňam :-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eliz, ocásky miluju a zrovna takto upečené-kmín,sůl, česnek a někdy dávám i menší cibuli, nezbylo něco, já mám na to takovou chuť:-praději už je sem nedávej, ještě jich máš hodně:-?:-D Máš 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jasně - ocásky - Eliz ;-):-D, jé nezlob se:-8, víš jak to myslím. Jasně, letím do Lídlu ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    To musí být dobrota. U nás v řeznictví mívají ocásky. Je to výborné jemné masíčko:-p:-*...+2

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Hezké, jen kde sehnaty vepřové oháňky?! :-p:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)vypadá to moc pěkně:yes::yes:

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: vepřové ocásky veprove ocasky recept vepřové na kmíně s bramborem pečené vepřové ocásky veprovy ocasek recept veprove ocasky-recept vepřová oháňka veprova ohanka recept veprovy ocasek uzene masove ocasky pečené ocásky vepřové ocásky recepty peceny veprovy ocasek kuřecí ocásky recept veprove ocasky uzený vepřový ocásek vepřove na kminu vepřové na kmíně masové ocásky recepty veprovi ocas

Zapomněl/a jsem heslo