Seitanová roláda s vůní tymiánu

Suroviny

seitan připravený z 1kg mouky, 200ml zeleninového vývaru, 100ml červeného suchého vína, 3 vajíčka, 4 jarní cibulky, 2 mrkve, 2 petržele, 1 červená cibule, 6 stroužků česneku, sojová omáčka, sušená rajčata, parmezán, horčice, olej, čerstvý tymián, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Seitan připravíme z kila mouky, rozklepeme do placky a uvaříme v ochucené vodě ( ochutila jsem zeleninovým bujonem v kostce, miso pastou a čerstvým tymiánem ). Uvařený seitan necháme na sítku vystydnout a chceme-li mít rolád více, můžeme rozkrojit na více dílů.

  2. V misce rozkvedláme vajíčka, osolíme, přidáme čerstvý tymián a na troše oleje osmahneme omeletu. Rozdělíme na stejný počet dílů, kolik máme plátků seitanu. Každý plát pomažeme hořčicí, položíme připravenou vaječnou omeletu, posypeme strouhaným parmezánem, na to poklademe jarní cibulku a sušené rajče. Vše zamotáme do rolády a utáhneme kuchyňskou nití.

  3. Každou takto připravenou roládku pokapeme sojovou omáčkou a můžeme posypat zbytkem parmezánu. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a všechny roládky ze všech stran osmahneme.

  4. Mezitím očistíme mrkev, petržel a pokrájíme je na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a ještě přepůlíme. Vše dáme do pekáčku, na vrch dáme osmažené roládky, mezi ně poklademe připravený česnek, zbytek jarní cibulky a snítky čerstvého tymiánu. Zalijeme vývarem smíchaným s vínem. Pekáček překryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme 25 - 30 minut. Poté alobal sejmeme a pečeme dalších 10 minut.

  5. Roládky vyjmeme a udržujeme v teple. Zeleninu i s výpekem přesuneme do hrnce a cca 10 minut vaříme, dokud není zelenina zcela měkká. Pak vše přelijeme do mixéru a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme naředit, případně dochutit hořčicí, solí nebo dle vlastní chuti.. Podáváme nejlépe s rýží, kuskusem nebo bulgurem.

Poznámka od kuchařky

Inspirací mi byl super receptík od Zirafninka1 ze stránek www.varecha.pravda.sk

postup na přípravu seitanu je zde: http://www.lucasinka.cz/2010/08/seitan-domaci-vyro...

nebo zde: http://www.toprecepty.cz/recept/12268-seitan-pro-l...

http://www.lucasinka.cz

Komentáře k receptu Seitanová roláda s vůní tymiánu

  • aaura aaura

    super....našla jsem díky náhodným receptům a vypadá to úžasně. Seitan znám pouze na nudličky a ve sladkokyselé omáčce, ale tohle musím také zkusit. Ještě dnes jdu vyrábět seitan :yes:. A dávám bodíka

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Kedysi som chodila na kurz makrobiotiky a seitán sme robili. Niekoľkokrát som robila aj doma a celkom nám to chutilo, ale je to už dávno. Akosi sa mi nechce s tým babrať :-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Seitan je něco, co neznám, ale to neznamená, že ti nemůžu dát velký plus! Vypadá to nádherně! Myslím, že už tady někdo o seitanu psal, něco dělal.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: seitanová mouka makrobiotika 10 kilo sejtánky recept seitanová omáčka makrobiotika kvetakove placky mouka seitanová jak dochutit domácí seitan buchty ze seitanu suchy seitan varime seitan na vine recept recept na seitan placky ze seitanu buchty ze seitanu seitan a susena rajcata pečeme ze seitanu kureci rolada na tymianu sladkokyselé nudličky ze seitanu seitanová buchta makrobiotika jednohubky seitanová směs