Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná krůtí pečínka

Krůtí maso je vyhledáváno zejména pro svoji jemnou chuť a dietní vlastnosti. Prošpikovaný krůtí řízek si zachová svoji šťavnatost a maso bude krásně křehké. K masu můžeme podávat různě upravené brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Chlebajez Chlebajez

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení přes noc

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení přes noc)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 699 kJ /
2 557 kcal
Bílkoviny6,20 g
Tuky274,60 g
Vláknina2,48 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 5,95 g
Sůl14,50 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzený špek nakrájíme na klínky. Krůtí prso prošpikujeme, posypeme kořením, naložíme do oleje a dáme přes noc marinovat do ledničky. Krok 2: Brambory očistíme. Maso orestujeme ze všech stran na rozpálené pánvi. Krok 3: Do pekáčku s pokličkou dáme nakládané papriky, malé brambory a orestované maso. Pekáček vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Krok 4: Hotové maso podáváme nakrájené na plátky s brambory a výpekem.

Zveřejněno 12. 9. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná krůtí pečínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zq5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná krůtí pečínka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5zq5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsní řízek, špek uzený, paprika sterilovaná, olej olivový, koření grilovací, brambory, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu