Kuřecí pečínky s hráškem

tejaja Kuchařka: tejaja

Pokrmy z vnitřností 3 názory

Suroviny

450 g zemiakov
450 g hydinovej pečene
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica sušených húb
1 dl mlieka
2 lyžice hladkej múky
2 dl vývaru
350 g zeleného hrášku
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice oleja
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Huby namočíme do mlieka a uvaríme. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Scedíme, popučíme.

  2. Hrášok krátko povaríme vo vode, scedíme a rozmixujeme.

  3. Na oleji opečieme pečeň a vyberieme ju. Na výpeku opečieme narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme múku, opražíme, zalejeme vývarom a hubami aj s mliekom.

  4. Povaríme 5 minút, vložíme pečeň a povaríme 15 minút. Osolíme, okoreníme.

  5. Zemiaky zmiešame s hráškovou kašou, osolíme, okoreníme.

  6. Do pekáčika dáme zmes s pečeňou a na ňu navrstvíme hráškové zemiaky. Zapekáme asi 20 minút vo vyhriatej rúre.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí pečínky s hráškem

Tématické fráze: pecinky kuřecí s hráškem kuřecí pečeně kuřecí pečeně na hrášku kuřecí pečeně na hrášku vepřová pečeně s hráškem kuřecí pečeně recepty pokrmy s hraškem vepřové srdce na slanině recepty pečínky

Zapomněl/a jsem heslo