Uzené koleno z trouby
Uzená kolena jsou výbornou vepřovou pochoutkou. Kolena uvaříme nejprve v pořádně osolené vodě a poté do kůžičky uděláme zářezy. Nakonec je jen s cibulí dopečeme dokřupava a můžeme servírovat. Ideálně s chlebem, křenem a třeba feferonkami.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 287 kJ / 69 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,96 g |
Tuky | 0,34 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kolena vložíme do osolené vody a necháme je asi 40 minut povařit.
Krok 2: Po uvaření je vytáhneme z vody a do kůže nařízneme zářezy tak, aby vznikly kostičky.
Krok 3: Nakonec dáme kolena do pekáče, podlijeme trochou vody, přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlky a dopečeme do křupava.
Zveřejněno 6. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzené koleno z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316gn
Moje poznámka
Uzené koleno z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/316gn
Nejnovější recepty
Velikonoční zajíček s vaječňákem
Přidáno před 10 hodinami
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Malinová bublanina
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Langoše jednohubky
Marcela0123 před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 5 hodinami
Kuřecí roláda se šunkou a hráškem
Sahula před 7 hodinami
Mazanec bez vajec
EvaMl před 9 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 10 hodinami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 10 hodinami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 11 hodinami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 12 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 16 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
cibule
Komentáře (1)