Kuřecí jízda

Chlebajez Kuchař: Chlebajez

Doba přípravy: 10 minut + 2 hodiny 6 porcí Drůbeží maso 21 názorů

Suroviny

12 kuřecích paliček
250 g másla
7 cibulí
sůl
sladká paprika
1 l vývaru
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky nasolíme a posypeme sladkou paprikou. Pro urychlení pečení je můžeme rozkrojit podél kosti. Rozehřejeme kostku másla, přidáme 6-7 na kolečka nakrájených cibulí, přidáme paličky, lehce podlijeme a přiklopené dáme do trouby na 200 stupňů. Po 45 minutách odklopíme.

  2. V průběhu dopékání podléváme vývarem nebo rozpuštěným masoxem ve vodě. Jíme s čerstvým chlebem, nebo s vařeným bramborem. Hranolky či rýže jdou rovněž.

  3. Upozornění: jídlo vyvolává chuťovou závislost. Máslem opravdu nešetřete a cibule musí být po celém dně pekáče. To je tajemství chuťového úspěchu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 116 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí jízda

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Chlebajez: Myslím, že v nabídce obchodů jsou i dochucovadla poněkud méně jedovatého obsahu. A kdo chce dochutí domácím vývarem !Myslím, že v dnešní době nacpaných mrazáků, se kousek místa na pár domácích vývarů, ještě najde.:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Chlebajez: Ale to já ne, ta zkušená byla moje tchýně, příteli. :-D Já a zkušená :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Chlebajez: Souhlasím. Nicméně v řadě případů se bez vývaru, a tudíž bez kostičky obejdete, jako například při pečení kuřete. A co se týče kečupu, tak ten rozhodně nezavrhuju - jen je potřeba koupit si ten kvalitnější a necpat ho všude! ;-)

    Odpovědět

  • Chlebajez Chlebajez(autor receptu)

    yanull: Za zkoušku s česnekem nic nedáte, ale nač objevovat již známé. V receptu není a na chuť by mohl mít negativní vliv v kombinaci s máslem, jak zde již v komentáři uvedla zkušenější kuchařka...

    Odpovědět

  • Chlebajez Chlebajez(autor receptu)

    Dajda: Ano máte pravdu. Stačí podlívat a dostatečně osolit...Podlévání si hlídá každý sám tak, aby zbyl výpek na přelití přílohy.

    Odpovědět

  • Chlebajez Chlebajez(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Děkuji za názor a pochopení. Pokud není odpověď v ironické poloze. V kolekci připravovaných receptů připravovaných ke knižnímu vydání s názvem VAŔÍME PRO DVA, se koncentráty používají běžně. Je na každém, aby si zvolil a neremcal, že je kečup a masox "svinstvo". To víme asi všichni. Zrovna tak jako vegety a podobná dochucovadla. Víte prd co vám nasypou do konzerv, ba i do syrového masa aby drželo pohromadě.
    Kdo to někdy zkusil pro dva uvařit zjistil, že to moc nejde. Že to jaksi není ono. No bodejť, když nevyvařím kilo hovězího s morkovými kostmi, nebo žebrem, je to voda s mastným okem. Proto si u malých porcí někdy pomůžeme buď koncentrátem vlastním, nebo z továrny. Viz třeba sardelka, nebo masox či bujon v kostkách

    Odpovědět

  • Chlebajez Chlebajez(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: Naprosto správně! Pozor, v receptu žádný česnek není!!! Vskutku je to tady zábava. Česnekové recepty VAŘÍM PRO DVA připravuji ve své redakci. Další pokračování bude Vaříme v dílně, jednoduchá jídla pro chlapy co nemají čas stát u plotny.
    Ale admin smazal dva moje přidané recepty, tak zde zvažuji kreativní účast. To jako že se na to tady vykašlu.

    Odpovědět

  • Chlebajez Chlebajez(autor receptu)

    Dajda: Ale věřil, stehno ze zajíce na ohni v přírodě je také úžasné...

    Odpovědět

  • Chlebajez Chlebajez(autor receptu)

    casino: Prču si autor nedělá, ale netušil, že se zde jedná o strávní normy ! Přihodil jsem vlastní starý nápad, který jsem před lety publikoval jinde, že se kradou recepty je normální, jeden opisuje od druhého a vydávají to za originál. Recept je námětový se základním obsahem pro čtenáře s invencí a základní zkušeností ve vaření. Když se mi něco někde pálí, tak taky stáhnu plyn a přidám vodu...

    Odpovědět

  • Chlebajez Chlebajez(autor receptu)

    bohynovka: Jasně, když si koupím 3kg uzenou kýtu a sním ji sám, tak je to jedna porce. Bez masoxu neuvaří půlka republiky, je to potravina? je. Každý se zde tváří jako gastro profík, že např. nepoužívá kečup... znám recept na pečené hovězí s kečupem a sem ho nedám, nechám si ho pro tolerantní lidi. Děkuji za upřímný názor.

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    casino: Osm palicek sni me sedmnactilete dite (pravda, jen se zeleninou) a jeji mladsi kopie, ktere je jedenact, zbodne klidne ctyri pet kousku. A vypadaji jako reklama na hlad. Ovsem autor v zahlavi uvadi, ze je to pro SEST lidi, tudiz tusim, ze kazdy oblizne dve kosti a doji se ryzi/bramborami s cibulovym sosem. Takze takhle pojato je ten litranek masoxu a ctvrtka masla asi adekvatni;-). Jinak se uprimne priznavam, ze obcas vypek kousickem geloveho bujonu take doladim.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: jelikoz ryby nejím s výjimkou ,cejna!, štiky a pstruha ! Tak tohle bych opravdu snědla s velkou chutí, ta omáčka musí být naprosto famózní. Už od pohledu vypadá velice jedle.<3

    Odpovědět

  • casino casino

    Si myslím, že autor si dělá prču :-D
    Na pouhých12 kuřecích paliček dát 1 l vývaru :-?:-O
    A pokud 250 g:-! másla není překlep, pak znám pěkný rcp na omáčku:yes: a dokonce i s cibulí ;-)
    No, akorát se to dělá trošku jinak, že :-8
    https://www.toprecepty.cz/recept/38100-stika-na-ma...

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    yanull: S tím množstvím másla, už bych určitě česnek nedávala ! Může to tu máslovou chuť úplně zničit. Věř mi ! Moje tchýně, byla na máslové omáčky a recepty expert a před česnekem varovala. Česnek a hromada másla spolu, ne. Mám po ní spoustu receptů s máslem a omáčkami, ale je sem nedávám, od té doby co jsem způsobila tady šok Stroganovem dle mé tchýně!;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Chlebajez: .... a víte, že ano? Kuře stačí osolit, dát na porcelánový tallíř a bez jakékoliv další ingredience a také bez veškerého podlévání ho upéct. Nevěřil byste, jako bude dobře "ochucené"! :-O

    https://www.recepty.cz/recept/kure-na-taliri-ii-48...

    Odpovědět

1 2

Zapomněl/a jsem heslo