Salát s kadeřávkem a ricottou
V tomto dobrém salátu skvěle vynikne chuť pečeného a křupavého kadeřávku. Přidáme k němu čerstvé švestky, namáčené do sladké zálivky ochucené tymiánem, a podáváme s ricottou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 381 kJ / 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,40 g |
Tuky | 44,64 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 113 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 72,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omytý a zcela suchý kadeřávek potřeme pomocí mašlovačky lžící oleje. Lehce ho posolíme a dáme do trouby zapnuté na funkci Gril.
Krok 2: Během pečení jej jednou otočíme a pečeme jej, dokud není křupavý a na okrajích připečený.
Krok 3: Mezitím v misce prošleháme olej, ocet, tymián a med s trochou soli a pepře. Do zálivky postupně vkládáme přepůlené švestky a necháme je v ní chvíli odpočinout, poté je odložíme stranou na talířek.
Krok 4: Na 2 talíře rozetřeme ricottu, trochu ji osolíme a opepříme a rozdělíme na ni švestky. Přidáme upečený kadeřávek a případně zakápneme zbylou marinádou.
Zveřejněno 17. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Moje poznámka
Salát s kadeřávkem a ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRnrv
Nejnovější recepty
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 1 hodinou
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
pavelale před 55 minutami
Krupicová kaše z hrubé mouky
bnasincova6 před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka MŇAM
Pecula před 2 hodinami
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 2 hodinami
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 2 hodinami
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 3 hodinami
Jarní cibulková
Fitulka před 4 hodinami
Vaňkova česnečka
Fitulka před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Beatriz před 6 hodinami
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
sýr ricotta,
sůl,
pepř mletý,
olej,
ocet balsamiko,
tymián čerstvý,
švestky,
med,
kadeřávek
Komentáře (2)