Koleno "černé čtyřiadvacítky"

Vepřové maso Doba přípravy: 4 hod 16 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 4 hod 16 názorů

Suroviny 1-2 porce

1 kg vepřové koleno
pivo (Primátor Double 24%)
4 stroužky česneku
1 cibule
mleté chilli koření
pečivo
křen
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve koleno zakoupíme v dobrém obchodě.

  2. Poté ho očistíme ve studené vodě.

  3. Ostrým nožem nařežeme kůži na tzv.proužky.

  4. Následně koleno řádně osolíme a vetřeme rozmačkaný česnek (i ke kosti).

  5. Do pekáče nakrájíme na kroužky cibuli, vlejeme cca 2dcl černého piva a na to vložíme koleno kůží nahoru.

  6. Pečeme 1,5hod na 140°C. Potom otevřeme horní víko pekáče a posypeme kůži trochou čili kořením, dolejeme trošku černého piva, lžičkou šťávy z výpeku polejeme kůži. Pekáč opět zakryjeme víkem.

  7. Teplotu zvedneme na 160°C a čekáme další cca 1- 1,5 hodiny.

  8. Poté horní víko pekáče odklopíme, dolejeme zbytek piva (možno i trochu vody) a necháme udělat křupavou kůžičku. Podáváme s pečivem, hořčicí, křenem atd.atd.-vždyť to znáte!

Poznámka od kuchařky

Toho černého piva(24% ) je asi škoda na podlévání kolena, ale..... ta chuť ! :-)

Komentáře k receptu Koleno "černé čtyřiadvacítky"

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    spagetka:Jo , je z Kauflandu

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To pivo neznám (nejsem pivař;-)), ale mrknu po něm, nejspíš Kaufland:-?, v Albertu bych si ho všimla - Primátor tam je ale určitě ne tenhle. ;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nie som "dvadsaťštvorka", ani čierna, ale zato mám po štvrtkovom páde úžasné čierne kolená. Počíta sa to tiež ? :-D:-D:-D Ale receptu bod dávam, je fajn :yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kkolínko je jako malované....to my můžem ,ještě, že jsem jedla ,než jsem otevřela tuto stránku se samýma dobrotama...jinak bych měla poslintanou klávesnici.:-D:-D

    Odpovědět

  • Andula Andula

    cekrops, zacala jsem slintat jako bernardin, kdyz jsem fotky a recept videla :-) ;-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Je potřeba se čas od času pořádně nacpat ! (a na hubnutí se vybodnout!);-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    To se mi líbí, jak zbyly jen kostičky! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Už jsem ty fotky opravil. Nevím kde se stala chyba...Prostě sem je nahrál znovu.:-/

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kde se stala chyba????Žádné fotky nevidím:-O:-(

    Odpovědět

  • maris maris

    mimosa:mně taky ne:-(

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

    Mně se zase nezobrazí vůbec žádná fotka:-//

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Můj manžel a bratr mají Pavlův reflex při pohledu na recept a fotku :-p:-O:-)):-K:yes:

    Odpovědět

  • sa sa(neregistrovaná)

    houbelec:-!:-!:-!:-!:-//:-//:-//:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi se ty fotky vůbec nezobrazují!! Jen ta první a pak prázdná okna!:-O

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Pro kolínka připravená na jakýkoliv způsob mám slabost a s tím pivem musí být eňo ňuňo:-p:-*:yes:..+1

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kaufland pivo primator pavlovi koleno recept vepřové koleno na černém pivě koleno na krupavou kuzicku kaufland recept koleno katalog receptu kaufland koleno černé jak udelat krupavou kuzi pečené koleno jak křupavou kůžičku pivo primator kaufland kaufland koleno černé pivo vepřové koleno s krupavou kuzi na černém pivě kaufland recepty koleno na pivě recept pečené koleno na černém pivě s dijónskou hořčicí jak udělat křupavou kůžičku