Salát z kadeřávku

tejaja Kuchařka: tejaja

Saláty 0 názorů

Suroviny

500 g kadeřávku
1 bazalkové alebo bílé tofu
100 g červené čočky
olej
1 lžíce sojové omáčky
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
Na posyp:
sezamová semínka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kučeravý kel (kadeřáek) nakrájaný na rezance na lyžici oleja restujeme asi 3 min. Necháme vychladnúť.

  2. Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a na lyžici oleja opečieme dozlata.

  3. Šošovicu podlejeme vodou tak, aby bola zarovno so šošovicou a nezakrytú na slabom ohni dusíme, kým sa voda nevyparí. Občas premiešame. Šošovica musí ostať chrumkavá, nesmie byť mäkká, takže nerestujeme dlhšie ako 5 minút.

  4. Na zálievku zmiešame olej, prelisovaný cesnak, med, šťavu a sójovú omáčku.

  5. V mise premiešame kel, šošovicu a tofu. Zalejeme zálievkou a opäť jemne premiešame.

  6. Sezamové semienka nasucho opražíme na panvici a posypeme šalát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Salát z kadeřávku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít