Kynuté ořechové šneky se skořicí
Klasické kynuté šneky jsou velká dobrota a můžeme je připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát zvolíme voňavou náplň s mletými ořechy, skořicí a rumem. Před pečením ještě šneky potřeme smetanou.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 676 kJ / 6 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,64 g |
Tuky | 388,20 g |
Vláknina | 33,96 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 1,83 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 620,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, sůl, máslo a kvásek. Vypracujeme lepivé těsto, zakryjeme a necháme vykynout.
Krok 2: Na náplň rozemeleme ořechy a piškoty. Smícháme s máslem, polovinou smetany, cukrem, skořicí a rumem. Pořádně promícháme ve směs, kterou jde roztírat.
Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučeném vále v obdélník. Pomažeme ořechovou směsí a srolujeme. Krájíme na kolečka tlustá asi 3 cm, skládáme na vymazaný plech. Mezi šneky necháme mezery. Troubu včas rozpálíme na 200 °C.
Krok 4: Šneky na plechu zakryjeme utěrkou a necháme ještě chvíli kynout. Před vložením do trouby pomažeme vrch každého šneku zbylou smetanou.
Krok 5: Pečeme asi 40 minut.
Zveřejněno 22. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté ořechové šneky se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpBK5
Moje poznámka
Kynuté ořechové šneky se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpBK5
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 29 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 30 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 35 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 46 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 3 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 4 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 5 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí sušené,
žloutek,
sůl,
cukr krystal,
máslo,
ořechy vlašské,
piškoty dětské,
cukr krystal,
skořice,
rum,
máslo,
smetana 12%,
tuk
Komentáře (1)