Marcelky lahodný nakládaný bůček

Vaclav Fronek Kuchař: Vaclav Fronek

Doba přípravy: 24 hod naložení,pečení, + 8 hod. naložení Dle množství surovin Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

Bůček
česnek
dionská hořčice
med
sůl
pepř
chilli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček zbavíme kůže a kostí. Nakrájíme na větší kusy čí pláty a osolíme a opepříme.

  2. Vložíme do pekáče a pečeme cca 50 minut na 175°C. V době pečení si připravíme marinádu: med, hořčice Dijon, špetka chilli (nakrájíme česnek), je hustější konzistence .

  3. Slijeme větší množství vyškvařeného sádla, které použijeme na jiný recept. Horké maso obalíme marinádou a poklademe česnekem a pečlivě zabalíme do alobalu. Necháme vystydnout.

  4. Pak vložíme na 8 hodin do lednice rozležet. Pak už jen jíme s chlebíkem.

Poznámka

Já dal do marinády malou lžičku Brendy. Lépe se rozleží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 182 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcelky lahodný nakládaný bůček

  • sedlakantonin sedlakantonin

    Právě dělám dám vědět tak za týden.doufám že si všichni pochutnají určitě bude dobrý.:yes::-p;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Dajdo když uděláš s nádivkou na pokecu. nemá chybu.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Dajda:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Dajda: Holka moje zlatá. To mi ani neříkej. Tu a tam se nám podaří koupit parádní vepřovou špičku a je bez myšlení. Pořádná kapsa. Nádivka, zašít, upéci a ta bašta nepředstavitelná. Jako božská MANA , stejná jako těch poutníků na pošti co byli božsky zachráněněni. A pak už je Knedle, nebo brambůrek a brusunky. MŇAM.

    Odpovědět

  • marcelka395 marcelka395

    Dajda:jasně že podle receptu:-8:-K;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Vaclav Fronek: Mně vůbec nevadí, že jsem si rozšířila jazykový obzor.;-) Včera jsem koupila krásný bůček - špičku, tak teď mám dilema, jestli upéct s knedlíkem, jak jsem plánovala původně, nebo zkusit tenhle zajímavý recept.:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Jitkas:Jsem rád, že se to vysvětlilo. Holt ra moje hantýrka. Ale všichni pochopili a o to šlo. Já se budu snažit příště trochu více vysvětlit a nemlžit.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vaclav Fronek: Vašíku, bůček je vždycky fajn, já ho nakládám vařený na několik dní naložený s kořením v lednici a je výtečný, tak tento bude také dobrý. Máš 6.:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    spagetka: Já znám slovo napajcovaná ve smyslu silně navoněná. Nevím, zda má své kořeny ve východních Čechách jako já. Výraz pajc jsem nikdy neslyšela.:-O Je to ale stále totéž, i ten bůček bude libě vonět:-!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    magdalenka: no vida i na Slovensku to používají jako marinádu
    rozmarynaH: u nás na Jizerkách zovna tak - napajcovaná - silně našminkovaná, zmalovaná.....
    Jenže děvčata, víte, že to stejně má základ v potírání, nanášení? Ono i když se napajcáme, tak se natřeme. A to slovo pochází mimochodem z němčiny, kde to znamená opět potírání, mašlování... No a zas jsme u kořenů řeči. Takže všichni máme pravdu :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Všem děkuji za vysvětlení. Na Plzeňsku, odkud pocházím, se "pác-pácování" nikdy nepoužívalo. Když byl někdo napajcovaný (přidané j uprostřed slova), byl zmalovaný nebo měl těžší špičku, případně věc byla natřená. Ještě jednou děkuji:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    U nás sa pod slovom "pác" rozumie marináda. Je to starší výraz, kedysi sme slovo marináda nepoznali - hovorím o našej rodine. Nakladalo sa napr. mäso, slanina, šunka (aj s koreninami) pred údením do slaného pácu - roztoku.
    Ja keď marinujem mäso pred grilovaním, stále hovorím o pácovaní...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitkas:rozmarynaH: aha, to je moje chyba, on dal Vašek ten název Pác i do receptu, já to změnila na marinádu, ale poznámky jsem si nevšimla. Je to krajový budějovický výraz pro marinování,pokud je to spíše husté, nikoli řídké, opravím to tam

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    rozmarynaH: Pomazeme marinadou.....neco jako "napajcovat", kraj Vam nereknu, vzdy jsme pouzivali, znamena pomazat, namazat, puvod - nemcina.

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Recept se mi líbí:yes:, jen neznám význam slova pác-pácem. Nikdy jsem ho neslyšela. Prosím o přeložení;-)a přiblížení kraje, kde se používá. Děkuji:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak naložit bůček na pečení jak naložit buček naložený česnekový bůček naloženi bučku na pečeni top recepty nakládaný bůček nakládaný bůček nalozeni bucku nalozeni bucek jak naložit maso na pečení vařený naložený bůček naložený bůček vařený a nakládaný bůček naložení masa před pečením naložení bůčku před pečením recept na nalozeni bucku naložení masa na pečení naložit buček bůček naložení naložit maso na pečeni naložit buček na pečení

Zapomněl/a jsem heslo