Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky z ječné mouky

Perníčky můžeme upéct z klasické bílé mouky, ale také z dalších variant, jako je třeba ječná mouka. Ta má v sobě spoustu vitamínů a minerálů a je prospěšná pro zažívání. Perníčky z ní budou chutnat dokonale.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 69 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 9 min

69 min (60 min příprava + 9 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce a máslo vytáhneme z lednice 30 minut předem. Krok 2: Do mísy dáme mouku, sodu, perníkové koření, nastrouhaný zázvor, kakao, semínka z vanilkového lusku a sůl. Poté přidáme cukr, med, změklé máslo nakrájené na kousky, rum a jedno vajíčko. Rukama vypracujeme kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny do lednice. Krok 3: Těsto vytáhneme z lednice a necháme asi 15 minut povolit. Mezitím vyložíme 2 plechy pečicím papírem. Krok 4: Vál lehce poprášíme moukou. Těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme na tloušťku 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme libovolné perníčkové tvary a vykrojené perníčky skládáme na plech v dostatečném rozestupu. Krok 5: Perníčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 9 minut dozlatova. Po upečení je pomocí mašlovačky ihned potřeme rozšlehaným vajíčkem a na každý perník dáme ořechy (hodí se například plátky mandlí). Pokud chceme, pokapeme perníčky rozpuštěnou čokoládou. Perníčky uchováváme v uzavřené dóze.

TIP: Inspirace na zdobení perníčků

Zveřejněno 27. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky z ječné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkYOY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky z ječné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkYOY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koření do perníku, zázvor, mouka ječná, cukr třtinový, kakao, lusk vanilkový, máslo, sůl, med, soda jedlá, rum, vejce, vejce, ořechy, čokoláda tmavá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu