Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí

Suroviny 16 lívanečků - 4 porce

200 g jemně mleté ječné mouky
50 g jemných ovesných vloček
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
1 lžíce hnědého třtinového cukru
2 vejce
300 ml podmáslí nebo kefírového mléka
2 lžíce rumu
1 velké jablko
3 hrsti borůvek
1/2 lžičky skořice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru.
    Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum.
    Jablko oloupeme, nastrouháme najemno a spolu s borůvkami a skořicí vmícháme do těsta.

  2. V lívanečníku rozehřejeme olej, vkládáme po lžíci těsta a pečeme malé lívanečky.
    Zdobíme je podle chuti džemem, sladkým tvarohem nebo javorovým sirupem.

Komentáře k receptu Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Jen bych možná zdůraznila pokojovou teplotu podmáslí/kefíru, kypřící prášek to studené z lednice nemá moc rád....Ale jinak :yes:

    Odpovědět