

Lívance z ječné mouky
Suroviny přibližně 15 malých lívanečků
- 1 hrnek ječné celozrné mouky - 250 ml
- 1 hrnek podmáslí
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- trošku soli
- 1 vanilkový cukr
- 1 polévková lžíce krupicového cukru
- olej, nebo přepuštěné máslo
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a oba cukry, promícháme a přidáme podmáslí, vejce a vymícháme hladké těsto.
Rozpálíme pánev a na přepuštěném másle, nebo na oleji smažíme malé lívanečky.
Podáváme posypané moučkovým cukrem smíchaným se skořicí, nebo polijeme javorovým sirupem. Můžeme přidat ochucenou zakysanou smetanu.
Poznámka od kuchařky
Recept je z letáčku, který jsem si vzala v prodejně, kde jsem mouku kupovala.