Nadýchané kefírové lívance
Rychlé, nadýchané a bez čekání, to jsou kefírové lívance, které vzniknou bez kynutí. Ideální pro ty, kteří mají chuť na sladkou snídani, ale nemají čas na dlouhé čekání. Na talíři pak lívance doplňte tím, co máte rádi.
Postup přípravy
Krok 1: Dáme rozehřát pánev na střední plamen.
Krok 2: Mouku smícháme se sodou a špetkou soli. Přilijeme kefír, přidáme vejce a cukr. Důkladně rozmícháme.
Krok 3: Lívanečník nebo pánev lehce potřeme olejem. Nalijeme těsto, netřeba příliš, jelikož těsto poměrně nabyde. Ve chvíli, kdy se začnou na lívanci dělat bubliny, otočíme a dopečeme z druhé strany. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
Krok 4: Servírujeme dle libosti, například s tvarohem, ořechovým máslem a čerstvým ovocem.
Zveřejněno 10. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchané kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ5B
Moje poznámka
Nadýchané kefírové lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOJ5B
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 20 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 3 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 3 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Suroviny:
kefír,
mouka hladká,
cukr,
vejce,
soda jedlá,
olej
Komentáře (5)