Chouquettes
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 158 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,10 g |
Tuky | 119,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 499 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 54,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výslovnost (šuket) zní českému uchu legračně, ale toto pečivo patří spolu s croissanty a brioškami k nejoblíbenějšímu francouzskému pečivu k snídani. Je z odpalovaného těsta a jeho hlavní ozdobou jsou malé perličky cukru na povrchu. Perlový cukr u nás bohužel nekoupíte, já jsem si ho přivezla z výletu do Rakouska. Je poměrně běžně k dostání i v Německu, Francii, Španělsku, Itálii apod. Profesionální pekaři ho u nás k dispozici mají. Jako lehkou náhradu můžete zkusit rozbít na kousky kostkový cukr (ale není to ono, perlový cukr má jinou technologii výroby a tudíž je z podstaty jiný) nebo místo cukru použijte čokofleky (= čokoládové pecičky).
Začátečníci si mohou přečíst o odpalovaném těstě tady:
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-rece...
Název nelze přeložit ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2014 09:55
29. 9. 2014 23:36
29. 9. 2014 17:05
Ale děkuju za vyzkoušení receptu
29. 9. 2014 13:31
28. 9. 2014 19:36
28. 9. 2014 19:35
28. 9. 2014 16:18
A skvělé jsou, to je pravda, jen se po nich zaprášilo
28. 9. 2014 15:59
28. 9. 2014 14:49
Děkuji všem za milé komentáře, "šuketky" nám moc chutají a budu ráda, pokud někdo vyzkouší
28. 9. 2014 10:47
28. 9. 2014 07:53
27. 9. 2014 16:17
27. 9. 2014 11:12
27. 9. 2014 10:43
27. 9. 2014 10:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 19 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 23 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 8 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 9 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 9 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 9 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 10 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších chřestových receptů. Populární chřest se dá vařit, zapékat, smažit i grilovat. Pochutnáme si na polévkách a salátech
Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Jak využít jednozrnku? Prastarý druh pšenice má měkká a lehce křupavá zrna, nahradí rýži v rizotu i těstoviny v polévce
Další recepty
Tématické fráze: perlový cukr šuketky ministola postup španělsko pečivo recept plnene koule z odpalovaneho testa cukr perlový aby odpalované těsto nekleslo pečivo ve španělsku odpalované moučníky perlový cukr v receptech výslovnost crumble španělsko pečivo posipané cukrem německá miništola profesionální pečení recepty
Suroviny: voda, máslo, sůl, cukr, vejce, vejce, mléko, lupínky čokoládové
Chouquettes
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B7WY
15 názorů