

Mangoldové závitky pro Maris
Suroviny
- Do závitků:
- 400 g mleté vepřové maso
- 6 PL rýže
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- trochu majoránky
- 1 vejce
- 16 velkých listů mangoldu s řapíkem
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- vývar
- cca 100 ml polosuché bílé víno
- 200 ml hustá zakysaná smetana
Postup přípravy receptu
Ryžu preberieme, umyjeme a dáme povariť na cca 3-4 minúty, scedíme. Zmiešame mäso, ryžu a ostatné suroviny na náplň do závitkov.
Listy mangoldu umyjeme, silné "rebro" vykrojíme, na doske časti - krídla listu mierne preložíme, prekryjeme, položíme mäsovú plnku a zavinieme. (pozri foto) Z tohto množstva som mala 13 závitkov.
Pokrájanú cibuľu smažíme na oleji, pridáme cesnak, pokrájané rapíky a ďalšie listy, podlejeme vývarom - vodou a vínom, osolíme, okoreníme.
Necháme zvrieť, vložíme závitky, prekryjeme malým tanierikom a pomaly varíme cca 35 minút. Keď závitky klesnú, tanierik vyberieme. Tekutina má závitky zakryť.
Potom závitky vyberieme, obsah hrnca rozmixujeme tyčovým mixérom. Kyslú smotanu v miske zohrejeme pomalým pridávaním rozmixovanej zmesi, vymiešame a vlejeme všetko do hrnca s rozmixovaným obsahom, ochutnáme, príp. dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Podávame napr. s varenými zemiakmi a pod.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mangoldové závitky pro Maris
-
Maris tu "provokovala", či nepridám niečo zas s mangoldom. Navarila som, ale neprišla koštnúť...
Doporučujem všetkým priaznivcom mangoldu. -
Parádní určitě vyzkouším
+13
-
maris, ta se má
my ostatní si holt budeme muset uvařit sami
-
magdalenka: paráda!
a můžu si recept půjčit i já? Tedy - když máš psáno -pro maris- ?
-
Bibinka: Má takú trochu "zemitú" príchuť, hlavne rapíky, blíži sa to trochu k surovej červenej repe. Pestovať som sa ho naučila tento rok, naviedli ma tejaja a Andrejka, je to nenáročná a vďačná a zdravá vec. Istotne by rástla aj u vás. Môj má veľké listy a veľké rapíky, v obchode som kupovala s drobnými listami a bez hrubých stoniek - rapíkov.
-
Bibinka:Janinko je to něco jako"tužší-hutnější"špenát a když jsou listy víc odrostlé,tak se závitky do něj velice dobře balí
Moc hezký recept+
-
Magdalenko, dělám podobně, ale s zelnými listy
Jak ten mangold chutná, nikdy jsem ho nejedla, má nějakou specifickou chuť
Dávám 7.bod
-
-
Mňááám
-
Magdalenko, bravo
-
Magdalenko
, moc dobře jsi mi uvařila, dokonce jsi do mangoldu zamotala i maso
+
-
Téda ty jedeš s tím mangoldem, zrovna jsem chtěla dělat něco podobného
. Dobře to vypadá