Zelní šneci z remosky
Šneci z kynutého těsta, naplnění směsí z restovaného kysaného zelí a paprikového salámu, budou skvělým pohoštěním pro posezení s přáteli nebo na oslavě. Křupavé šneky plné lahodné náplně připravíte za pomoci remosky.
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě, nejméně hodinu.
Krok 2: Připravíme náplň. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme. Paprikový saláme nastrouháme.
Krok 3: Na sádle orestujeme cibuli. Až zesklovatí, přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a vše krátce podusíme. Nakonec přidáme petrželku, paprikový salám a směs necháme vystydnout.
Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na plát velký 40x30 cm. Po celém plátu rozprostřeme zelnou směs a od delší strany srolujeme jako roládu (rolujeme volně, neutahujeme). Roládu rozkrájíme na 10 plátků.
Krok 5: Remosku vyložíme papírem na pečení a plátky narovnáme do remosky, řeznou stranou dolů a vždy jednotlivé kousky mezi sebou potřeme olejem. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme asi 30 minut.
Zveřejněno 1. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelní šneci z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M87VA
Moje poznámka
Zelní šneci z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M87VA
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 46 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
vejce,
olej,
mléko,
sůl,
olej,
petrželka,
zelí kysané,
paprikový salám,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
semínka sezamová,
vejce
Komentáře (1)