Šnečí paštika
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 375 kJ / 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 83,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základem je šnečí masíčko a máslo, přísady zvolte podle chuti. Uvítám další nápady.
Hlemýždě - helix aspersa maxima - lze v současné době bez problémů koupit zpracované, nejlépe ve vývaru. Lze použít i šneka zahradního (to jsou ti, kteří "běhají" po zahradě), ale domácí úpravu nedoporučuji. Poprvé jsem ji vyzkoušela v roce 2000 (a pak v 2002 a to bylo snad už jen pomatení smyslů) a práce náročná. Nasbírat, nechat vyhladovět, pak omýt, usmrtit vhozením do vařící vody, vodu vyměnit, vytáhnout z ulity, odstranit vnitřnosti (takový černý ocásek) a zase vařit v x-vodách. V mezičase mezi "vodami" zbavit slizu promnutím v soli..... Pro případné další použití - ulity vyvařit v octové vodě se sodou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2018 07:11
20. 8. 2018 20:51
24. 7. 2018 16:16
24. 7. 2018 14:47
Taky dávám před šneky přednost řízku. Hlemýždi jsou sice mnohem méně v zahradě škodliví, než slimáci, ale dokáží denně sežrat lístky především mladých rostlin v množství, rovnající se jejich váze, to mohu zodpovědně potvrdit
Simona Skolakova: Simi, my na ně chodívali do Klášterní vinárny, později do Zlaté Prahy
24. 7. 2018 14:26
Tady o šnečích játrech píší, je to prý český "vynález" https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1308854-je..., ale dát do toho, co je na fotu, bych tedy 180 Kč za 30 g (viz Cukteka - http://www.cuketka.cz/?p=244) jater šneka neobětovala.
24. 7. 2018 14:08
K receptu: ja by som to nejedla, ale každý máme iné chute. Takže nekomentujem. Čo ma ale zaráža, a casino to trefne vystihol, je surovina "šnečí játra". Slimačia tráviaca sústava má len 3 časti, ústny otvor, tráviacu rúru a análny otvor. U mäkkýšov nemôže byť o pečeni ani reč.
24. 7. 2018 13:59
24. 7. 2018 13:29
24. 7. 2018 13:12
24. 7. 2018 13:08
24. 7. 2018 13:00
24. 7. 2018 12:59
24. 7. 2018 11:49
24. 7. 2018 11:39
24. 7. 2018 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 3 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 10 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 11 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Fit salát
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 4 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 5 hodinami
Jogurtový ovocný moučník
Martina babička uvařila před 5 hodinami
Kuřecí plátek na zelenině s kroketami nebo rýží
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Čočka na kyselo se smetanou
Johan15 uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sváteční delikatesa? Dejte si šneky! Třeba podle receptu M. D. Rettigové
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: šneci játra paštika ze šneků paštika z hlemýždů tejaja domácí paštika recept sneci játrová paštika paštika z hlemýž pomazanka ze šneku paštika ze šneků recept domácí paštika ze šneku recepty jak se zbavit sneku na zahradě hlemýžď recepty paštika jak odstranit ze šneka střevo domácí šnečí paštika šnek paštika šnečí pomazánka recepty z měkkýšů šneci prodejny praha játra z hlemýžď hlemýžď pastika jak vytáhnout hlemýždě z ulity
Suroviny: šnek, máslo, česnek mědvědí, sůl, pečivo, máslo
Šnečí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mplO
24 názorů