Šnečí paštika
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 375 kJ / 807 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,70 g |
Tuky | 83,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 2,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Základem je šnečí masíčko a máslo, přísady zvolte podle chuti. Uvítám další nápady.
Hlemýždě - helix aspersa maxima - lze v současné době bez problémů koupit zpracované, nejlépe ve vývaru. Lze použít i šneka zahradního (to jsou ti, kteří "běhají" po zahradě), ale domácí úpravu nedoporučuji. Poprvé jsem ji vyzkoušela v roce 2000 (a pak v 2002 a to bylo snad už jen pomatení smyslů) a práce náročná. Nasbírat, nechat vyhladovět, pak omýt, usmrtit vhozením do vařící vody, vodu vyměnit, vytáhnout z ulity, odstranit vnitřnosti (takový černý ocásek) a zase vařit v x-vodách. V mezičase mezi "vodami" zbavit slizu promnutím v soli..... Pro případné další použití - ulity vyvařit v octové vodě se sodou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 8. 2018 07:11

20. 8. 2018 20:51
24. 7. 2018 16:16


24. 7. 2018 14:47
Taky dávám před šneky přednost řízku


Simona Skolakova: Simi, my na ně chodívali do Klášterní vinárny, později do Zlaté Prahy


24. 7. 2018 14:26
Tady o šnečích játrech píší, je to prý český "vynález" https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/1308854-je..., ale dát do toho, co je na fotu, bych tedy 180 Kč za 30 g (viz Cukteka - http://www.cuketka.cz/?p=244) jater šneka neobětovala.

24. 7. 2018 14:08


K receptu: ja by som to nejedla, ale každý máme iné chute. Takže nekomentujem. Čo ma ale zaráža, a casino to trefne vystihol, je surovina "šnečí játra". Slimačia tráviaca sústava má len 3 časti, ústny otvor, tráviacu rúru a análny otvor. U mäkkýšov nemôže byť o pečeni ani reč.
24. 7. 2018 13:59


24. 7. 2018 13:29

24. 7. 2018 13:12


24. 7. 2018 13:08
24. 7. 2018 13:00
24. 7. 2018 12:59

24. 7. 2018 11:49

24. 7. 2018 11:39

24. 7. 2018 11:37

Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Můj játrový guláš
Přidáno před 2 hodinami

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou
Přidáno před 2 hodinami

Tvarůžková smaženka
Přidáno před 9 hodinami

Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami

Víkendová valašská kyselice
Přidáno 29. 3. 2023 21:00

Jednoduchá vaječná pomazánka s pažitkou
Přidáno 29. 3. 2023 18:03
Právě bylo uvařeno:

Jablkový perník
uvařil/a miallus
před 1 hodinou


Kuřecí přírodní plátek
uvařil/a Lailade
před 2 hodinami

Hanácký salát
uvařil/a ElHavran
před 2 hodinami

Guláš - nejlepší!
uvařil/a BubakJura
před 3 hodinami

Čokoládová bábovka
uvařil/a Listicka129
před 3 hodinami

Mrkvový salát s ananasem
uvařil/a gizmooo
před 3 hodinami

Andělsky nadýchaný perník
uvařil/a Houbice
před 3 hodinami

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Katerina14
před 4 hodinami

Nadýchané sádlové bulky
uvařil/a mar.gita
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: šneci játra paštika ze šneků paštika z hlemýždů tejaja domácí paštika recept sneci játrová paštika paštika z hlemýž pomazanka ze šneku paštika ze šneků recept domácí paštika ze šneku recepty jak se zbavit sneku na zahradě hlemýžď recepty paštika jak odstranit ze šneka střevo domácí šnečí paštika šnek paštika šnečí pomazánka recepty z měkkýšů šneci prodejny praha játra z hlemýžď hlemýžď pastika jak vytáhnout hlemýždě z ulity
Suroviny: šnek, máslo, česnek mědvědí, sůl, pečivo, máslo
Šnečí paštika
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mplO
24 názorů