Perníkový závin
Klasický staročeský moučník krásně voní perníkovým kořením a rumem. Závin z perníkového těsta naplníme povidly a ořechy. Tyto chutě k sobě pěkně ladí a jistě si na nich pochutnáte i vy.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve smícháme všechny sypké suroviny a do nich zamícháme 1 vejce, med, mléko a rum. Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na 60 minut do lednice.
Krok 2: Těsto rozdělíme na 2 poloviny, z každé vyválíme obdélníkový plát.
Krok 3: Spodní část plátu potřeme polovinou povidel a posypeme polovinou ořechů, přeložíme a konce přimáčkneme. Povrch potřeme vejcem a dáme péci na 180 °C asi 30 minut.
Krok 4: Po upečení necháme vychladnout a nakrájíme.
Zveřejněno 11. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Moje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5Lp
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 7 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 8 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 3 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 4 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 5 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 5 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 6 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 6 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 7 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 8 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 9 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med tekutý,
vejce,
prášek do perníku,
mléko,
rum,
kakao,
koření do perníku,
povidla švestková,
ořechy vlašské
Komentáře (1)