Troubový guláš

cardanka Kuchařka: cardanka

Doba přípravy: příprava + 1 hodina pečení Vepřové maso 42 názorů

Suroviny

1 kg vepřového masa
3 velké cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
3 polévkové lžíce solamylu
2 kostky masoxu
1 rajčatový protlak
sůl podle chuti
3/4 - 1 l vody
čerstvá paprika
Recept si zatím oblíbilo 56 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si zapneme troubu na 250°C.

  2. Nakrájené maso na kostky vložíme do připraveného pekáče, cibuli nakrájíme na jemno, stroužky česneku nasekáme, přidáme na maso, zasypeme kořením (gulášové, sladká a pálivá paprika), přidáme solamyl, rozdrobíme kostky masoxu, osolíme, přidáme rajský protlak, zalijeme vodou, navrch nakrájíme čerstvou papriku, přikryjme a vložíme do již předehřáté trouby na 250°C na 1 hodinu.

  3. V žádném případě během pečení neotvíráme, nemícháme a už vůbec nekoukáme dovnitř! Podáváme s chlebem, knedlíkem. Dobrou chuť!

Poznámka

Protože receptík přišel dnes emailem a neměla jsem rajský protlak, dala jsem kečup, vynechala pálivou papriku kvůli malému a musím říci, že výsledek byl nad mé očekávání, rodinka si moc pochutnala.

Maso lze použít vepřové, hovězí, krůtí...

Zdroj: autor neznámý, dnes přišlo emailem...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 511 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Troubový guláš

  • slavomír vácha slavomír vácha(neregistrovaná)

    Tenhle guláš peču asi 10 let,jen 2 kostky masoxu rozpustím v horké vodě a potom vše zaliju.Pod maso dávám cibuli a česnek,dobře osolím a opepřím.:-D

    Odpovědět

  • zdenda zdenda(neregistrovaná)

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    Teď jsme dojedli,guláš je dobrý,ale vynechal by jsem úplně rajčatový protlak.Jinak jsem ho dělal na černém pivu :yes:

    Odpovědět

  • ivis ivis(neregistrovaný)

    Tento recept je imponující - nemusí se hodiny stát u plotny :-)) DOPORUČUJI místo vody použít černé pivo nebo půl na půl s vodou, dodá tomu "gulášovatější" chuť.... ale peču jej 1,5h při 250°C - maso je pak křehké.

    Odpovědět

  • Divišová Věra Divišová Věra(neregistrovaná)

    Recept znám je výborný dělám ho celkem často ,všem moc chutná.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Guláš je výborný, dávám vše podle receptu ale vody dávám více jinak je moc hustý:-)

    Odpovědět

  • sindel.b sindel.b(neregistrovaný)

    PETR CH .:v receptu je vepřové maso!My dáváme pěkný bůček, plecko!:-p

    Odpovědět

  • parisse parisse

    Guláš je vynikající.Jen jsem vynechala sůl,1 kostku masoxu,pálivou papriku a čerstvou papriku.Maso (vepřová plec b.k.)bych si představovala měkčí,takže příště to v troubě nechám cca 90 minut.Ale jinak je opravdu moc dobrej

    Odpovědět

  • Rikl Rikl(neregistrovaný)

    to mu se nedá říct guláš ;-(

    Odpovědět

  • i.komtesa i.komtesa

    Tento recept je opravdu výborný a fantazii se meze nekladou. Místo solamylu dávám strouhaný tvrdý chléb a místo protlaku, spařená a oloupaná rajčata. Jen čerstvou papriku ne, pro nás zanechává v guláši divnou pachuť.:-)

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dnes jsem uvařila, super, žádná přepálená cibule, což ten můj poklad nemůže, celej pekáč je snězenej, mooooc chutnal, děkuju za receptík :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    PETR CH: a cos čekal, když v předpisu receptu je masox a další nesmysly (gulášové koření např.) :-D:-D:-D
    Mě jen udivuje, kde tento rádoby recept vzal tolik bodů :-//

    Odpovědět

  • PETR CH PETR CH(neregistrovaný)

    ČIKO:CO JE POTŘEBA NA KLASICKEJ GULAŠ JEDEN KASTROL,TU JEDEN PLECH:no:

    Odpovědět

  • PETR CH . PETR CH .(neregistrovaný)

    DNES JSEM BYL POSTAVEN PŘED TENTO VÝROBEK,JIŽ PŘI VAŘENI JSEM K TOMU NEMĚL DUVĚRU,COŽ SE NAKONEC POTVRDILO,PŘIPOMĚLO MĚ TO "EINTOPF".škoda kvalitniho hověziho masa.doufam že už nikdy více.LENOŠI BUDOU MLASKAT,GURMANI PLAKAT:-!:-!

    Odpovědět

  • Luci Luci(neregistrovaný)

    Poprvé se poved a byl výborný, dnes dělám podruhé a myslím, že si opět pochutnáme. Chválím.

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: guláš výborný vepřový troubový guláš vepřový guláš z trouby vepřový guláš pečený v troubě vepřový guláš v troubě vepřový guláš z plecka v troubě pečený guláš podle sapíka vepřový guláš do trouby pečený guláš guláš vepřový pálivý v troubě krůtí guláš v troubě recept na guláš výborný vepřový guláš troubový guláš hovězí gulas z veproveho masa recept na prezidentský guláš peceny veprovy gulas prezidentský guláš guláš pečený v troubě recept guláš

Zapomněl/a jsem heslo