Troubový guláš
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny smícháme dopředu v pekáčku, a pak už jen pečeme v troubě bez toho, že bychom guláš museli kontrolovat.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 956 kJ / 1 424 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,10 g |
Tuky | 40,02 g |
Vláknina | 18,43 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 40,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo rajského protlaku lze použít kečup, kvůli dětem vynecháme pálivou papriku. Maso se může použít vepřové, hovězí, krůtí nebo jiné. Výsledek příjemně překvapí, rodinka si pochutná.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 8. 2023 14:34
Pro mne jednoduché a rychlé, i já to tomu dal 90 minut. Souhlasím, že chuť není klasicky gulášová, ta má chuť plnější, ale i tento recept je chuťově v pořádku. Budu se k němu vracet.
4. 2. 2022 14:04
Super recept . Sice manžel říkal, že to nechutná jako guláš, ale to vůbec nic nemění na tom, že nám moc chutnalo :) Maso měkoučké, omáčka chutná. Nechala jsem péct 90 min podle komentářů.
21. 2. 2021 13:18
Dnešní oběd, jen bez čerstvé papriky. Moc dobré
2. 1. 2021 11:42
Jednoduché, rychle a dobré
7. 5. 2017 14:08
Tenhle guláš peču asi 10 let,jen 2 kostky masoxu rozpustím v horké vodě a potom vše zaliju.Pod maso dávám cibuli a česnek,dobře osolím a opepřím.
5. 2. 2017 12:25
2. 10. 2016 11:10
Teď jsme dojedli,guláš je dobrý,ale vynechal by jsem úplně rajčatový protlak.Jinak jsem ho dělal na černém pivu
7. 2. 2016 14:51
Tento recept je imponující - nemusí se hodiny stát u plotny DOPORUČUJI místo vody použít černé pivo nebo půl na půl s vodou, dodá tomu "gulášovatější" chuť.... ale peču jej 1,5h při 250°C - maso je pak křehké.
4. 1. 2016 12:16
Recept znám je výborný dělám ho celkem často ,všem moc chutná.
21. 11. 2015 09:37
Guláš je výborný, dávám vše podle receptu ale vody dávám více jinak je moc hustý
22. 9. 2015 10:55
PETR CH .:v receptu je vepřové maso!My dáváme pěkný bůček, plecko!
27. 4. 2015 11:46
Guláš je vynikající.Jen jsem vynechala sůl,1 kostku masoxu,pálivou papriku a čerstvou papriku.Maso (vepřová plec b.k.)bych si představovala měkčí,takže příště to v troubě nechám cca 90 minut.Ale jinak je opravdu moc dobrej
27. 7. 2014 10:04
to mu se nedá říct guláš
27. 12. 2013 20:58
Tento recept je opravdu výborný a fantazii se meze nekladou. Místo solamylu dávám strouhaný tvrdý chléb a místo protlaku, spařená a oloupaná rajčata. Jen čerstvou papriku ne, pro nás zanechává v guláši divnou pachuť.
24. 9. 2013 14:11
Dnes jsem uvařila, super, žádná přepálená cibule, což ten můj poklad nemůže, celej pekáč je snězenej, mooooc chutnal, děkuju za receptík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 16 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 11 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 11 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 12 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 12 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 12 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 12 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Pikantní pečený guláš s rajčaty a paprikami: Díky přípravě v troubě je maso nádherně šťavnaté a tak měkoučké, až se rozpadá
Jste milovníci nadýchaného českého pokladu? Ale co k němu stále vymýšlet? Představujeme oblíbené recepty s houskovým knedlíkem
Další recepty
Tématické fráze: vepřový guláš z trouby výborný vepřový troubový guláš guláš vepřový guláš pečený v troubě vepřový guláš v troubě vepřový guláš z plecka v troubě vepřový guláš do trouby pečený guláš podle sapíka pečený guláš guláš vepřový pálivý v troubě krůtí guláš v troubě recept na guláš troubový guláš hovězí výborný vepřový guláš gulas z veproveho masa peceny veprovy gulas guláš pečený v troubě recept na prezidentský guláš prezidentský guláš recept guláš
Suroviny: maso vepřové, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, solamyl, protlak rajčatový, sůl, vývar masový, paprika čerstvá červená
Troubový guláš
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wVLJ
46 názorů