Králík na zelenině, zelí a žampionech
Králičí maso je jemné a lahodné. O to víc musíme dbát na jeho šetrnou úpravu, abychom ho nepřepekli a nevysušili. Vyzkoušejte upéct králičí stehna na směsi barevné zeleniny. Ta zajistí masu chuť i šťavnatost.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a papriky nakrájíme na proužky, zelí na kostičky a žampiony na plátky.
Krok 2: Dno pekáče potřeme olejem, dáme vrstvu zeleniny, osolíme, opepříme, přidáme snítky tymiánu,
dle potřeby podlijeme a na povrch položíme králičí stehna. Krok 3: Pekáč přikryjeme a vše dusíme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí stehen. Krok 4: Na konec zprudka (aby se stehna nevysušila) opékáme při teplotě 200 °C, dokud se stehna hezky neopečou.
dle potřeby podlijeme a na povrch položíme králičí stehna. Krok 3: Pekáč přikryjeme a vše dusíme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí stehen. Krok 4: Na konec zprudka (aby se stehna nevysušila) opékáme při teplotě 200 °C, dokud se stehna hezky neopečou.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zelenině, zelí a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0l9
Moje poznámka
Králík na zelenině, zelí a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0l9
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 3 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 4 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 5 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 5 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékané těstoviny s tvarohem
Tynaja před 1 minutou
Výborné jednoduché muffiny
Janina33 před 11 minutami
Pomazánka Palivec
ricci před 39 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Cinderka před 42 minutami
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 1 hodinou
Šlehačková buchta
hliboka před 1 hodinou
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 2 hodinami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 2 hodinami
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 3 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
zelí hlávkové,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
žampióny,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
voda
Komentáře (2)