Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč se sněhem

Sezona rebarbory je v plném proudu a vy už možná přemýšlíte, co upečete na víkend. Máme pro vás recept na jednoduchý rebarborový koláč, a rovnou na celý plech. Kyselkavá chuť rebarbory je vyvážena vrstvou sladkého sněhu, který dokáže z každého moučníku udělat luxusní zákusek.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 27 min

47 min (20 min příprava + 27 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

plech o velikosti 20x30 cm

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Máslo pokojové teploty vyšleháme s 80 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, vejcem a postupně zašleháváme žloutky. Do vzniklé hmoty střídavě přimícháváme mouku s kypřicím práškem a mléko. Krok 3: Hotové těsto rozetřeme na připravený plech. Krok 4: Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Kousky rebarbory klademe na těsto. Krok 5: Koláč vložíme do trouby vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Krok 6: Bílky ušleháme dotuha a po lžících zašleháme 130 g moučkového cukru. Po 20 minutách pečení koláče zvýšíme teplotu v troubě na 210 °C. Na předpečený koláč rozetřeme ušlehaný sníh a vložíme ho zpět do trouby. Dopečeme dozlatova asi 7 minut.

TIP: Rebarborové kynuté knedlíky

Zveřejněno 7. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QG3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QG3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, žloutek, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, mléko, rebarbora, bílek, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu