Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Švestkový koláč s křupavou drobenkou vonící po skořici je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Kombinace máslového těsta, zralých švestek a voňavé drobenky vytváří dezert, který potěší při rodinném obědě i klidném odpoledni s kávou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hania932

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

forma o průměru 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Hladkou mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr a promícháme. Krok 3: Změklé máslo vyšleháme s vajíčky a cukrem. Poté přidáme mléko, sypkou směs a pečlivě promícháme. Krok 4: Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky (nebo na plátky). Krok 5: Z hladké mouky, krupicového cukru, másla a skořice vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 6: Do připravené formy nalijeme těsto, poklademe švestkami a posypeme drobenkou. Krok 7: Koláč vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 45-50 minut.

TIP: Top 7: Švestkové moučníky

Zveřejněno 7. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErWW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErWW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr krupice, vejce, mléko, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, mouka hladká, cukr krupice, máslo, skořice mletá, švestky, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu