Jelení guláš s povidly a skořicí

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 90 minut 2-3 porce Jiné maso 29 názorů

Suroviny

400-500 g jeleního masa na guláš
1 velká cibule
1 lžíce červené papriky
4 kuličky jalovce
1 lžíce gulášového koření
1 kostka masoxu
drcený kmín
1 lžíce povidel
1/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky pálivé papriky
3 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku
2 bobkové listy
olej
1/2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nahrubo a na oleji orestujeme dozlatova.

  2. Přidáme maso, koření a chvilinku orestujeme, ale jen tolik, aby nám paprika nezhořkla a zalijeme cca 2 dcl vody.

  3. Přidáme protlak, povidla a masox a táhneme cca 80-90 minut, do změknutí masa.

  4. Podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a provaříme. Příloha, knedlík, popřípadě chleba.

Poznámka

Recept jsem našla va webu Vareni.cz a je oceněn jako nejlepší guláš. Můžu potvrdit :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení guláš s povidly a skořicí

Předchozí 1 2

Tématické fráze: hovězí guláš s povidly jeleni gulas vepřový guláš s povidly recept na jelení guláš kanci guláš s povidly hovězí s povidly zvěřina s povidly srnci gulas s povidly kančí guláš s povidlama zverinovy gulas s povidly jelení stehno zverinovy gulas s gnocchi gulas s povidlama top recepty jelení gulaš srnčí guláš na povidla recept guláše na černém pivu s povidly kančí maso s povidly jelení guláš na černém pivu jelení kýta s povidly veprovy gulas z povidlama

Zapomněl/a jsem heslo