Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 7. 2018 11:30

Suroviny

Porce: plech 30x40 cm

Nutriční hodnoty

Energie14 050 kJ / 3 358 kcal
Bílkoviny70,77 g
Tuky115,19 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 411 mg
Sodík 386 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy498,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Byla to jedna velká improvizace - máme rádi švestkový koláč s drobenkou i s mákem, takže jsem z pohodlnosti udělala takovouto směs - a pak jsem zjistila, že podobný (sice s moukou) nápad již měli, jako obvykle, mnozí :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

srettka

23. 7. 2018 14:19

hospodyne: My ho máme taky rádi. Jen vychytat pozitivní cenu másla. Ja ho pak dělám ve velikém hrnci a do velkých sklenic. Měli jsme i koupené, ale chuti a vůni domácího se to nevyrovná.

hospodyne

23. 7. 2018 13:19

hosta: no jasně, že nikdo neříkal ghee. Váhala jsem, jestli mám tento výraz vůbec použít. Pak jsem si řekla, že by někdo mladý možná nemusel vědět, o čem je řeč.:-)
Také smažím na směsi se sádlem, však jsem zasloužilá babička;-)

hosta hosta

23. 7. 2018 13:01

hospodyne: už moje babička používala, neříkala ghee, ale normálně "přepuštěné máslo". Napůl se sádlem na něm smažila, tomu zas říkala "šmolc":-)

hospodyne

23. 7. 2018 12:43

ghí si připravuji velmi často, protože ho v kuchyni používám možná víc, než máslo v kostce. Matka mi poradila jeden den máslo rozpustit a opět nechat ztuhnout. Na dně kastrolu se usadí syrovátka, kterou slejeme a kusy másla přendáme do jiného kastrolu a pomalu přepouštíme. Postup je už stejný, jako když přepouštíme rovnou. Prý to tak dělaly už moje babičky, ale já si to nepamatuji. Na ghí mě baví , že si ho "urýpnu" přesně kolik potřebuji a v hrníčku mi nic nezbývá
Od makové posýpky jsem se poněkud odklonila, ale snad se bude můj návod někomu hodit. Koupit hotové ghí je trochu útok na peněženku.

srettka

23. 7. 2018 12:04

casino: Objevila jsem na netu na ovocný koláč rozmělnit piškoty, přidat máslo, kdo rád sladší, tak i cukr a užmoulat klasicky žmolenku. Já měla bezlepkové cukrářské piškoty a na borůvkovém koláči to bylo výborné :yes:
A co se týče ghee..chápu, už jsem taky využila na ledacos. A bábovka z ghee voněla úžasně :-)

casino casino

23. 7. 2018 11:44

srettka:
Rozumím dobře, že drobenku z piškotů? To mě zajímá..., můžete prosím upřesnit:-)
No, na oplátku :-K já zkoušel z ghí :yes: Tak voňavou posypku jsem dosud nepotkal <3

srettka

23. 7. 2018 10:21

To se mi líbí, drobenka z máku :-) ja teď zkoušela z piškotů a byla taky výborná :yes:

tejaja tejaja

23. 7. 2018 06:36

Veľmi sa mi páči tá maková drobenka, nikdy som nič také nerobila. Slivky sú, tak urobím. Díky za nápad. :yes:;-)

hospodyne

22. 7. 2018 21:56

:-K ne švestky mák přímo patří :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maková drobenka maková posypka kolac s makovou drobenkou co je šmolc a jeho návod k použití mak jako drobenka bezlepkova drobenka na svestkovy koláče maková drobenka na koláče švestkovy kolàč svesktovy kolac s makovou drobenkou svestkovy kolac s drobenkou makova zmolenka maková drobenka na koláč posypka na kolac posypka s švestkami a koláč s mákem makova drobeka recept na makovou s drobenkou drobenka s ghí drobenkový koláč se švestkami švestkový koláč s jogurtem hrníčky recept na švestkový koláč

Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, olej, švestky, cukr hnědý, mák mletý, máslo

TopRecepty.cz

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vx8W