Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s olivami, nivou a smetanou

Pokud preferujete snadné vaření bez hromady nádobí, tento recept určitě oceníte. Krkovice se díky svému obsahu tuku k pečení skvěle hodí a výsledek bude krásně šťavnatý. Výraznou chuť jí dodá kombinace nivy a oliv, kterou zjemní smetana a vytvoří tak chutnou omáčku.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaSchwarzova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso mírně naklepeme a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Osolíme (pozor, niva je také slaná) a opepříme z obou stran. Krok 2: Na maso poklademe na poloviny pokrájené olivy. Poté naskládáme na plátky nakrájenou nebo nastrouhanou nivu. Necháme alespoň půl hodiny odpočívat. Krok 3: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Do pekáče po okrajích nalijeme smetanu. Krok 4: Pečeme asi hodinu do změknutí masa. Krok 5: Podáváme s kroketami.

TIP: Jak připravit bramborové krokety

Zveřejněno 13. 8. 2025

Poznámka autorky JanaSchwarzova

Pokud máte rádi nivu a olivy, můžete dát více, než je uvedeno.

Šťávu tvoří jen výpek z masa a smetana, můžete též přidat více smetany. Já dávám 2 kelímky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s olivami, nivou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vzg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s olivami, nivou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vzg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, olivy, sýr niva, smetana ke šlehání, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu