Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s olivami, nivou a smetanou

Pokud preferujete snadné vaření bez hromady nádobí, tento recept určitě oceníte. Krkovice se díky svému obsahu tuku k pečení skvěle hodí a výsledek bude krásně šťavnatý. Výraznou chuť jí dodá kombinace nivy a oliv, kterou zjemní smetana a vytvoří tak chutnou omáčku.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaSchwarzova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso mírně naklepeme a vložíme do olejem vymazaného pekáčku. Osolíme (pozor, niva je také slaná) a opepříme z obou stran. Krok 2: Na maso poklademe na poloviny pokrájené olivy. Poté naskládáme na plátky nakrájenou nebo nastrouhanou nivu. Necháme alespoň půl hodiny odpočívat. Krok 3: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Do pekáče po okrajích nalijeme smetanu. Krok 4: Pečeme asi hodinu do změknutí masa. Krok 5: Podáváme s kroketami.

TIP: Jak připravit bramborové krokety

Zveřejněno 13. 8. 2025

Poznámka autorky JanaSchwarzova

Pokud máte rádi nivu a olivy, můžete dát více, než je uvedeno.

Šťávu tvoří jen výpek z masa a smetana, můžete též přidat více smetany. Já dávám 2 kelímky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s olivami, nivou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vzg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s olivami, nivou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vzg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, olivy, sýr niva, smetana ke šlehání, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu