Pikantní předkrm z nivy a oliv

Dajda Kuchařka: Dajda

Předkrmy 11 názorů

Suroviny

125 g nivy
100 g naložených zelených oliv (mohou být naložené nejen v nálevu, ale i v oleji, třeba s mandlemi)
menší červená cibule
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nivu nakrájíme na menší kousky nebo rozdrobíme, olivy nakrájíme na kolečka, cibuli na jemné proužky.

  2. Smícháme dohromady a spojíme trochou nálevu z oliv.

  3. Necháme odležet v chladu přinejmenším do druhého dne.

  4. Pak nabízíme malé množství s kouskem čerstvého chleba jako předkrm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 179 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní předkrm z nivy a oliv

  • štepanek :) štepanek :)(neregistrovaný)

    jojo je to super recept

    Odpovědět

  • maris maris

    Dajda: rozleželé to bylo přes noc, po těch všech sladkostech jsme to déle nevydrželi:-8:-)). S těmi černými olivami to vyzkouším, ale myslím, že tady záleží jen na tom, jaké kdo má rád;-):-)
    Jaruško a Marcelko - děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    maris: To ale byla rychlost.:yes: Vždyť se to ani nestačilo pořádně proležet. V každém případě moc děkuji za foto a přidejte prosím poznámku, jaké to bylo s těmi černými olivami.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    maris: Moc pěkná fotka, ale to jsou Tvoje fotky pokaždé :yes: Příležitostně vyzkouším :-p

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    maris: Krásné foto:-K Všechny suroviny máme také rádi i s těmi černými olivami :-p:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc jsme si pochutnali, v rámci zachování receptu jsem dala zelené olivy, ale příště asi zvolím černé, v salátech je máme rádi, záleží ale na chuti:-p:yes: +3
    Dovolila jsem si přidat fotku;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Paráda :-);-):yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Olivy miluje dcerka, takže ji překvapím, musí to být dobré, už si chuť představuju.:yes::-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Dajda: Asi jak které, ony mají výraznější chuť. Ale do některých jídel jsou lepší ty tmavé, třeba pokud dělám rajčatovou omáčku s olivami. Na zobání máme ale taky raději ty zelené :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda(autorka receptu)

    zizala: Díky za připomenutí, na barvu jsem zapomněla. Dělá se to ze zelených oliv. Ty mám moc ráda, černé mi až na vzácné výjimky nechutnají.:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Barva oliv je lhostejná nebo máš s některými lepší zkušenost? Já jsem od té doby, co jsem si olivy zamilovala a naučila je jíst i holky, neměla šanci je nějak naložit. Pokud je nepoužiju do nějakého jídla, sníme je tak, jak je vylovíme za skleničky :-8:-8:-))

    Odpovědět

Tématické fráze: jak naložit olivy naložená niva recepty olivy jak naložit nivu olivy recepty recepty z oliv olivy jako předkrm niva, olivy, červená řepa jak naložit olivy recepty předkrm ve skleničce olivy recept předkrm s černymi olivami předkrm s s nivou nalozena niva s olivami recept naložená niva nalozena niva s olivam nalozena niva s olivami a cibuli olivy s nivou naložená niva recept kolečka z nivy s mandlemi

Zapomněl/a jsem heslo