

Krkovička na smetaně se žampiony
Suroviny 4 porce
- 4 plátky z vepřové krkovičky
- sůl a pepř
- uzená paprika
- 1větší kapie
- 1 cibule
- olej nebo sádlo
- 1 smetana
- hladká mouka (asi 2 lžíce)
- asi 500 ml vývaru
- asi 300 g žampionů
Postup přípravy receptu
Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a opepříme a dáme na cibuli. Opečeme z obou stran a přidáme uzenou papriku, nakrájenou kapii a žampiony, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Hotové maso vyjmeme a do omáčky nalijeme smetanu s rozmíchanou moukou, provaříme a podáváme s rýží, bramborem nebo knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovička na smetaně se žampiony
K receptu nejsou žádné komentáře.