Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švemlovka s bílým mákem

Sladká jídla, to jsou knedlíky, lívance nebo také žemlovka. Vtipně pojmenovaná švemlovka v sobě spojuje v podmáslí máčené pečivo, které proložíme švestkami a doplníme bílým mletým mákem. Chutě se dokonale propojí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka a podmáslí rozmícháme a namáčíme v nich na plátky nakrájené pečivo, které vždy trochu "vyždímáme". Krok 2: Pečivo vyskládáme ne dno zapékací misky, poklademe rozpůlenými švestkami a posypeme mákem. Opět poklademe švestkami, posypeme mákem a nakonec přikryjeme vrstvou pečiva.  Krok 3: Pečeme při 190-200 °C přibližně 30-40 minut. Ještě horké pokapeme pomádou z rumu a rozpuštěného másla či oleje.

TIP: Jak vyčistit mlýnek na mák

Zveřejněno 19. 8. 2025

Poznámka autora xgajovak

Můžeme použít i černý mák, s bílým ale švestky vytváří hezký kontrast.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švemlovka s bílým mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xV97

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švemlovka s bílým mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xV97

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečivo, vejce, podmáslí, švestky, mák bíly, máslo, rum, sirup javorový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu