Nejlepší povidla
Švestková povidla - klasika, která nikdy nezklame. Domácí povidla jsou krásně hustá a voňavá, připravovaná bez zbytečných přísad. Hodí se do koláčů, buchet i jen tak na krajíc chleba. Lžíce povidel vždy připomene chuť domova.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme, vypeckujeme, zasypeme cukrem a zalijeme octem. Přiklopíme a necháme 24 hodin odležet v chladu.
Krok 2: Druhý den švestky promícháme a vaříme nepřiklopené 1 hodinu.
Krok 3: Povidla promícháme, přiklopíme a vaříme zhruba 4 hodiny. Povidla již nemícháme, ale průběžně kontrolujeme, jestli se nepřipalují.
Krok 4: Směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme skořici a hotovou směs plníme do čistých sklenic. Navrch povidel můžeme kápnout trochu rumu (nebo rumem před plněním sklenice vypláchnout).
Krok 5: Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 24. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6JK
Moje poznámka
Nejlepší povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk6JK
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 6 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 6 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 6 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 7 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 8 hodinami
Suroviny:
švestky,
ocet,
cukr,
skořice mletá,
rum
Komentáře (1)