Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brownies je původem americký moučník plný kakaa i čokolády. Uvnitř je krásně vláčný a po upečení má na povrchu křupavou krustu. Hotové brownies můžeme podávat posypané cukrem nebo s čerstvým ovocem.

Brownies se pyšní svou typickou vláčností až vlhkou konzistencí s báječnou čokoládovou chutí. Na těsto nám postačí pouze několik surovin a příprava není vůbec složitá, pouze je třeba brownies pečlivě hlídat po dobu pečení.

Klasické brownies

Příprava těsta je opravdu velmi jednoduchá. Abychom docílili vláčné konzistence brownies, je třeba dodržovat správný poměr mouky a ostatních ingrediencí - zkrátka čím méně mouky, tím vláčnější a šťavnatější brownies budeme mít.

Ochucené brownies

S těstem můžeme dokonce experimentovat a přidávat zajímavé suroviny k ochucení. Nejčastěji volíme různé druhy ovoce, oříšky či fazole, které přimícháme až na konec do těsta, nebo také nuttelu a krémový sýr, které můžeme přidat na povrch brownies.

Pojďte si připravit báječně vláčné čokoládové brownies podle názorného videoreceptu. Pokud si brownies pečete doma, máte svou oblíbenou příchuť? Napište nám další tipy na ochucení nebo vylepšení brownies do komentáře pod videem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více