Švestková nutella s karobem a melasou
Švestková nutella je lahodný domácí krém, ve kterém se spojuje plná chuť švestek s jemným karobem, vanilkou a kořením. Díky oříškům získá příjemnou texturu a stane se skvělým doplňkem k pečivu nebo sladkým dezertům.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce. Vaříme zhruba 15 minut.
Krok 2: Švestky necháme vychladnout a poté je rozmixujeme.
Krok 3: Přidáme cukr, melasu, karob, vanilkový cukr, skořici a opět rozmixujeme.
Krok 4: Nakonec přidáme nasekané ořechy. Nutellu dáme na 24 hodin odležet do lednice.
Krok 5: Druhý den nutellu plníme do čistých sklenic a dobře zavíčkujeme.
Krok 6: Sklenice sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 27. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková nutella s karobem a melasou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDqq5
Moje poznámka
Švestková nutella s karobem a melasou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDqq5
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 22 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 29 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 2 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 2 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 2 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 4 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
melasa,
karob,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
ořechy sekané
Komentáře (1)