Švestková nutella s karobem a melasou
Švestková nutella je lahodný domácí krém, ve kterém se spojuje plná chuť švestek s jemným karobem, vanilkou a kořením. Díky oříškům získá příjemnou texturu a stane se skvělým doplňkem k pečivu nebo sladkým dezertům.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce. Vaříme zhruba 15 minut.
Krok 2: Švestky necháme vychladnout a poté je rozmixujeme.
Krok 3: Přidáme cukr, melasu, karob, vanilkový cukr, skořici a opět rozmixujeme.
Krok 4: Nakonec přidáme nasekané ořechy. Nutellu dáme na 24 hodin odležet do lednice.
Krok 5: Druhý den nutellu plníme do čistých sklenic a dobře zavíčkujeme.
Krok 6: Sklenice sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 27. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková nutella s karobem a melasou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDqq5
Moje poznámka
Švestková nutella s karobem a melasou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDqq5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 16 hodinami
Dršťková svačinová
Přidáno před 16 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 1 hodinou
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 4 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 5 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 15 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 15 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 16 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 18 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 19 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
melasa,
karob,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
ořechy sekané
Komentáře (1)