Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové karbanátky s topinkami

S těmito rýžovými karbanátky si přijdou na své i vegetariáni. Snadno do nich spotřebujete zbytek vařené rýže a vytvoříte z ní úplně nové chutné jídlo. Díky čerstvým houbám krásně voní lesem a ostatní koření nádherně provoní celou vaši kuchyň.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli orestujeme na lžíci oleje, až zesklovatí. Přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme, podusíme 15 minut a necháme prochladnout. Krok 2: K rýži přidáme vajíčka, pórek, prolisovaný česnek, nahrubo nastrouhanou mrkev a najemno nastrouhaný sýr, podušené houby a mouku. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Vše zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 3: Tvoříme menší karbanátky, potřeme je olejem a pečeme v horkovzdušné fritéze na 180 °C 10 minut z každé strany.

TIP: Jak udělat smaženou rýži

Zveřejněno 27. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové karbanátky s topinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR55P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové karbanátky s topinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR55P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, houby lesní, mrkev, sýr tvrdý, cibule, vejce, mouka hladká, pórek, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, česnek, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu