Bábovka z karamelového Salka
Bábovka z karamelového Salka je krásně vláčná, jemná a nádherně voňavá po karamelu. Díky odměření surovin pomocí hrnku a jejich pouhému smíchání připravíte bábovku rychle a bez zbytečného nepořádku.
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: V míse smícháme všechny tekuté suroviny, tzn. mléko, vejce, olej, sirup, vanilku a Salko.
Krok 3: V jiné míse prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Krok 4: K tekutým přísadám postupně zamícháme sypké suroviny.
Krok 5: Hladké těsto vylijeme do formy a pečeme v troubě na 180 °C asi 60 minut. Zda je upečeno, zkusíme špejlí; po vytažení musí zůstat suchá.
Zveřejněno 31. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6vXR
Moje poznámka
Bábovka z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6vXR
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 1 hodinou
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 1 hodinou
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 2 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 3 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 3 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 3 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
olej,
sirup,
mléko,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
extrakt vanilkový,
salko karamelové,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (3)