Mleté maso pod peřinou

Mleté maso Doba přípravy: 90 minut 3 názory

Mleté maso Doba přípravy: 90 minut 3 názory

Suroviny

500 g mletého masa
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
hořčice
kečup
koření dle chuti (co má kdo rád)
500 g brambor
150 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory. Po uvaření vymícháme obvyklým způsobem bramborovou kaši.

  2. Mleté maso osmahneme na pánvi s cibulí, utřeným česnekem, kořením. Já dala i trochu plnotučné hořčice a kečup. Důkladně promícháme.

  3. Do zapékací mísy dáme na spodek masovou směs a na ni navrstvíme bramborovou kaši. Uhladíme a navrch nasypeme strouhaný sýr.

  4. Zapékáme v troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Poté nechávám ještě v zavřené troubě asi 10 minut "dobublat".

Komentáře k receptu Mleté maso pod peřinou