

Mleté maso pod peřinou
Suroviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- hořčice
- kečup
- koření dle chuti (co má kdo rád)
- 500 g brambor
- 150 g strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
Dáme vařit brambory. Po uvaření vymícháme obvyklým způsobem bramborovou kaši.
Mleté maso osmahneme na pánvi s cibulí, utřeným česnekem, kořením. Já dala i trochu plnotučné hořčice a kečup. Důkladně promícháme.
Do zapékací mísy dáme na spodek masovou směs a na ni navrstvíme bramborovou kaši. Uhladíme a navrch nasypeme strouhaný sýr.
Zapékáme v troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Poté nechávám ještě v zavřené troubě asi 10 minut "dobublat".