Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové sádlo z domácí pekárny

Vepřové sádlo z domácí pekárny je zajímavý a praktický způsob, jak si doma připravit poctivou domácí surovinu bez nutnosti stání u sporáku. Stačí syrové sádlo najemno namlít, vložit do pekárny a nechat ji pracovat za vás.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martianekk

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 2 l sádla

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové sádlo nakrájíme na menší kusy a nahrubo nameleme, ideálně v kuchyňském robotu. Krok 2: Sádlo vložíme do domácí pekárny, nastavíme program „Marmeláda“ a necháme proběhnout dva cykly za sebou. Krok 3: Škvarky přecedíme přes nerezový cedník, tuk slijeme do čistých sklenic a necháme vychladnout.

TIP: Jak využít škvarky

Zveřejněno 11. 10. 2025

Poznámka autorky martianekk

Za mě ideální způsob škvaření sádla bez připalování a nepříjemného zápachu. A v podstatě bez práce. Z jedné dávky připravíme zhruba 2 l sádla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové sádlo z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WR3

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové sádlo z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82WR3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

To je zajímavý způsob. Já je dělám v remosce, ale nechávám klasicky kostičky sádla. Jsou pak krásně zlatavé a skoro bez práce.

AnnBra: Také zajímavý způsob, remoskové vyzkouším.

To ale nebudou škvarky, ne? Spíš takové drobky🤷‍♀️

Capri1412: To je pravda, nicméně mleté sádlo máme rádi do pomazánky. Pokud použijete krájené sádlo, docílíte klasiky 😁

Suroviny:
sádlo vepřové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu