Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrovo-celerová kapsa

Celer se řadí mezi velmi zdravou zeleninu. Proto je škoda, aby končil jen v polévce. Plátky celeru po uvaření zabalíme do kapsy ze sýrového těsta, kterou upečeme nebo osmažíme dozlatova. Křupavé kapsy s jemným středem vás překvapí chutí i nápadem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody s lžičkou citronové šťávy, pět minut povaříme a poté zchladíme ve studené vodě. Krok 2: Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mléko, sůl i koření. Zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou, abychom získali tužší těsto, které jde dobře vyválet. Krok 3: Čtvrtinu sýrového těsta podsypeme strouhankou a vyválíme na slabší placku. Na jednu stranu placky položíme půl plátku osušeného celeru, druhou polovinu přehneme přes něj a okraje dobře přitiskneme. Stejným způsobem připravíme kapsy ze všech plátků celeru. Krok 4: Kapsy poté smažíme dozlatova na dobře rozehřátém oleji nebo je potřené olejem pečeme v troubě při teplotě 180 °C přibližně 15 až 20 minut. Krok 5: Jako přílohu zvolíme brambory, zeleninu a dipy podle vlastní chuti.

TIP: Oblíbené recepty z celeru

Zveřejněno 12. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sýrovo-celerová kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2G8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Sýrovo-celerová kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2G8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr tvrdý, mléko, vejce, strouhanka, ořech muškátový, pepř mletý, sůl, celer, šťáva citronová, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu