

Bůčková kapsa
Suroviny
- 2 kg bůčku bez kosti
- 15 dkg zauzené kuřecí lázeňské šunky
- 15 dkg měkkého salámu
- 10 plátků anglické slaniny
- 15 plátků gazdovské slaniny
- česnek
- cibule
- sůl
- kmín celý
- kmín drcený
- mletý pepř
- majoránka
- vajíčko
Postup přípravy receptu
Plát bůčku zredukujeme cca o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do ledničky.
Oloupaný a prolisovaný česnek rozetřeme se solí a vzniklou směs vetřeme do plátu bůčku a uložíme do lednice na 24 hodin k prozrání.
Naložené ořezy najemno pomeleme, přidáme vajíčko a promícháme. Lázeňskou šunku a měkký salám nakrájíme na 1cm kostičky a důkladně promícháme s masovou směsí.
V plátu bůčku vytvoříme kapsu, kterou naplníme mletou směsí a sepneme jehlami.
Pekáč vyložíme slaninou, přidáme na céčka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Kapsu do pekáče položíme kůží dolů, mírně podlejeme a vložíme do rozpálené trouby. Po hodině pečení kapsu otočíme, kůži nařízneme a za občasného polévání a podlévání pečeme ještě cca 1,5 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem chtěl připravit hlávkové zelí, jenže v příborském Penny (naší jedničce???) zelí nebylo, tak jsem koupil kapustu. Standardně, co v Penny mají, jsou dlouhé fronty u pokladen.
Jako přílohy se nabízí různé kombinace. Dnes s vařeným bramborem a dušenou kapustou. Tuto kapsu lze použít i ve studené kuchyni.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bůčková kapsa
-
Jeníčku, jsi prostě nejlepší, ozdoba přístřeší a hlavně kuchyně. Ať se Ti daří jako dosud.Jitka
-
Děkuji za komentáře a bodíky
.
Co se do postupu nevešlo: od řezníka doneseme bůček bez kosti většinou nedefinovatelného tvaru. Kosodélník, mnohoúhelník a tyto různé tvary dostaneme do podoby obdélníku (nebo čtverce) tím, že bůček ořežeme do požadovaného tvaru a ořezy ... viz postup.
-
ahoj Jenule jestli to tak pujde dál tak mě muj chlopek za chvíli vymění za tebe .Takový kuchář je prý lepší než baba ,takže vyhráváš ty aj ten buček.Posílám bodík a nerob mě takové chutě když v lednici máme prázdno Zdrávím mistře kuchaři
-
Nádhera
-
tak toto je moc pěkné, dělám také, jen jak ostatní "pode mnou" v diskuzi, také nemohu, ale manžel ano
-
samé krásné potraviny, ale ani já bych bohužel nemohl, je to pro mě také moc "mastné", a pak ty následky
Moc pěkný receptík
a tak mi zbývá jen "slinit"
-
Pro mne také hodně kalorické, ale nevím nevím, jestli bych odolala, kdyby se toto jídlo objevilo přede mnou na stole
Už teď tu polykám sliny, protože vím, že by mi to určitě chutnalo.
+7.
-
Dostala jsem akorát hlad jak na tu dobrotu koukám.Posílám bodík
-
pěkné, ale pro mě absolutně (vzhledem k tučnosti) nestravitelné
-
Jendo
taky dělám-takže boďka č.5 je tvá
.No a fotečky,ty jsou za
.
-
Jendo, ty zkrátka víš co je ta pravá dieta. +bodík
-
Jendo, jsi prostě profík, kterého nemožno napodobit - tedy alespoň z mé strany...
Už u toho slůvka "zredukujeme" a následného "ořezy" jsem začala tápat...
I tak si recept uložím a budu ho dál zkoumat, třeba se mi s přibývajícími zkušenostmi stane realizovatelnějším... Ovšem vypadá tak báječně, že za pátrání rozhodně stojí
.
-
Někdy není co dodat
-
jj hned jsem si to myslela
-
Maris, použil jsem Pragandu, maso je barevnější
.