Bůčková kapsa

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

2 kg bůčku bez kosti
15 dkg zauzené kuřecí lázeňské šunky
15 dkg měkkého salámu
10 plátků anglické slaniny
15 plátků gazdovské slaniny
česnek
cibule
sůl
kmín celý
kmín drcený
mletý pepř
majoránka
vajíčko
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plát bůčku zredukujeme cca o 30-40dkg a vzniklé ořezy, které použijeme na mletou směs, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, promícháme a dáme do ledničky.

  2. Oloupaný a prolisovaný česnek rozetřeme se solí a vzniklou směs vetřeme do plátu bůčku a uložíme do lednice na 24 hodin k prozrání.

  3. Naložené ořezy najemno pomeleme, přidáme vajíčko a promícháme. Lázeňskou šunku a měkký salám nakrájíme na 1cm kostičky a důkladně promícháme s masovou směsí.

  4. V plátu bůčku vytvoříme kapsu, kterou naplníme mletou směsí a sepneme jehlami.

  5. Pekáč vyložíme slaninou, přidáme na céčka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Kapsu do pekáče položíme kůží dolů, mírně podlejeme a vložíme do rozpálené trouby. Po hodině pečení kapsu otočíme, kůži nařízneme a za občasného polévání a podlévání pečeme ještě cca 1,5 hodiny.

Poznámka

Jako přílohu jsem chtěl připravit hlávkové zelí, jenže v příborském Penny (naší jedničce???) zelí nebylo, tak jsem koupil kapustu. Standardně, co v Penny mají, jsou dlouhé fronty u pokladen.

Jako přílohy se nabízí různé kombinace. Dnes s vařeným bramborem a dušenou kapustou. Tuto kapsu lze použít i ve studené kuchyni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 331 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčková kapsa

  • jitka55 jitka55

    Jeníčku, jsi prostě nejlepší, ozdoba přístřeší a hlavně kuchyně. Ať se Ti daří jako dosud.Jitka

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Děkuji za komentáře a bodíky;-).
    Co se do postupu nevešlo: od řezníka doneseme bůček bez kosti většinou nedefinovatelného tvaru. Kosodélník, mnohoúhelník a tyto různé tvary dostaneme do podoby obdélníku (nebo čtverce) tím, že bůček ořežeme do požadovaného tvaru a ořezy ... viz postup;-);-).

    Odpovědět

  • jarka konecna jarka konecna

    ahoj Jenule jestli to tak pujde dál tak mě muj chlopek za chvíli vymění za tebe .Takový kuchář je prý lepší než baba ,takže vyhráváš ty aj ten buček.Posílám bodík a nerob mě takové chutě když v lednici máme prázdno Zdrávím mistře kuchaři;-):-p:-))

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Nádhera:-O:yes::-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    tak toto je moc pěkné, dělám také, jen jak ostatní "pode mnou" v diskuzi, také nemohu, ale manžel ano ;-)

    Odpovědět

  • džango džango(neregistrovaný)

    samé krásné potraviny, ale ani já bych bohužel nemohl, je to pro mě také moc "mastné", a pak ty následky :-D:-D Moc pěkný receptík :yes: a tak mi zbývá jen "slinit" :-D:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Pro mne také hodně kalorické, ale nevím nevím, jestli bych odolala, kdyby se toto jídlo objevilo přede mnou na stole :-D Už teď tu polykám sliny, protože vím, že by mi to určitě chutnalo.:yes::yes:+7.

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Dostala jsem akorát hlad jak na tu dobrotu koukám.Posílám bodík:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • knedlicek knedlicek

    pěkné, ale pro mě absolutně (vzhledem k tučnosti) nestravitelné :-(;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo:-)taky dělám-takže boďka č.5 je tvá;-).No a fotečky,ty jsou za :yes:.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jendo, ty zkrátka víš co je ta pravá dieta. +bodík

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jendo, jsi prostě profík, kterého nemožno napodobit - tedy alespoň z mé strany...:-8 Už u toho slůvka "zredukujeme" a následného "ořezy" jsem začala tápat...:-O :-D I tak si recept uložím a budu ho dál zkoumat, třeba se mi s přibývajícími zkušenostmi stane realizovatelnějším... Ovšem vypadá tak báječně, že za pátrání rozhodně stojí :-K.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Někdy není co dodat;-):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    jj hned jsem si to myslela :-K

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Maris, použil jsem Pragandu, maso je barevnější:-).

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bůčková kapsa recept buckova kapsa s nadivkou plněná bůčková roláda kapsa plnena buckova kapsa kapsa z bucku plněná kapsa z bůčku masova kapsa bůčková kapsa recept bučková roláda plněná zelím bůčkovákapsa bučkova buckova kapsa s mletym masem recept bůčková kapsa búčkové nádivky búčková kapsa recepty bůčková plněná kapsa nádivka do bůčkové kapsy nádivka do buckove kapsy masova recept na bůčkovou kapsu nádivka do bůčkové rolády

Zapomněl/a jsem heslo