Celerový řízek

Suroviny

celer
citronová šťáva
vejce
olej
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka, pokapeme citronovou šťávou. Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 až 7 minut.

  2. Po vyjmutí osolíme a obalíme jako v mouce, vejci a strouhance a usmažíme.

Komentáře k receptu Celerový řízek

  • fitnessDanca fitnessDanca

    Hezký den přeji :-).
    Pokud by někdo měl zájem o "fitness" verzi, tak mohu nabídnout můj recept. Danča :-).
    https://www.dancahajkova.com/single-post/2016/05/1...

    Odpovědět

  • Irule Irule

    Udělala jsem variaci podle Žížalky s kečupem a šunkou a řízky byly naprosto skvělé. Takže zaslouženě posílám bodík a foto ;-):-p:-p:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    martin: zeleninové jídlo nemusí být bezmasé - tady je to rozdělené - je tu kategorie Zeleninové a kategorie Bezmasé.

    Odpovědět

  • martin martin(neregistrovaný)

    Po kolečku šunkového salámu ... to je super, hlavně to nezapomeňte nechat v kategorii zeleninových jídel :-8. Připomíná mi to jídelní lístky mnoha našich restaurací, v kategorii "bezmasá jídla" nalézám běžně "smažený sýr se šunkou".
    Češi prostě musejí tu flákotu dát do všeho, že ?

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :yes:+:yes:mňamka...;-):yes:

    Odpovědět

  • bíni bíni(neregistrovaný)

    moooc dekuji diky tomu moje tchne me ma radsi:yes:;-):-K:-):-p;-):-!:-*

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    znam,taky jsem delavala,ale uz je to hooodne dlouho...dik za pripomenuti... :-K moje znama delavala celerove karbose,takze celer nastrouhala na hrubsim struhadle,na 3 min. povarila,scedila,pridala vejce,maceny rohlik,nebo chlebik,sul,pepr,majoranku,cesnek a neco zeleneho,takze vlastne totez,jako na klasicke karbose a obalila,smazila a papala...taky moc dobre...;-) a myslim,ze pokud mate doma "chlapy" co potrebuji aspon burta,tak jim ho tam klidne soupnete na nejake ty kosticky ;-)

    Odpovědět

  • cicak cicak

    zkousela jsem kecupovou variantu, manzelovi extra ostry helmans, me samozrejmne jemny, moc jsme si pochutnali, dik za tip

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Plátky celeru před trojobalem potřu prolisovaným česnekem se solí.

    Odpovědět

  • Inuška Inuška(neregistrovaná)

    Ahoj holky...já osobně doporučuji celer před obalením povařit v osolené vodě. Řízečky jsou mnohem chutnější a nemusí být na pánvičce tak dlouho (ani nespotřebujete tolik tuku). Je to výborná mňamka;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    žížalko, tohle vyzkouším, díky za tip :yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Teda žížalo, to vůbec není špatný nápad! Díky!:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(moderátorka)

    Jani, já ještě plátek celeru potřu z obou stran kečupem a přilepím po kolečku šunkového salámu a pak teprve obalím. Moc dobré;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, celer já můžu a určitě to vyzkouším, když se dá jíst řízek z cukety, tak o tomhle jsem už slyšela více.:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: celerové řízky smažený celerový řízek řízky z celeru smažené celerové řízky celerové řízečky celer jako řízek celerové řízky v troubě cerelové řízky celer řízky recept na celerové řízky celerový řízky celerové řízky s česnekem celerové řízky recept zeleninový řízek řízky s celeru recept na řízečky z celeru řízky z cerelu recept celerové řízky bezmasý řízek rizecky z celeru