Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dančí medailonky na víně

Daňčí medailonky na víně jsou jemný pokrm plný výrazné chuti. Předem marinované plátky masa se krátce opečou a dusí v aromatickém víně, čímž vznikne výtečný výpek, který perfektně doplní šťavnaté maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odležení masa

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé, tenké plátky a naklepeme. Krok 2: Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem a kořením na divočinu. Krok 3: Plátky masa potřeme připravenou marinádou, vložíme do misky, zalijeme zbylou marinádou, zakryjeme fólií a necháme v chladničce odležet 24 hodin. Občas plátky otočíme. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a oleje. Marinované plátky prudce z obou stran opečeme. Krok 5: Podlijeme vínem a podusíme do měkka. Podle potřeby přidáváme vodu. Nakonec přebytečnou tekutinu vydusíme a šťávu podle potřeby dochutíme solí. Krok 6: Plátky masa rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a podáváme nejlépe s vařeným bramborem a čerstvou zeleninou.

TIP: Daňčí maso - praktické tipy na jeho zpracování

Zveřejněno 15. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí medailonky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXBg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dančí medailonky na víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYXBg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta dančí, olej, česnek, koření na divočinu, máslo, olej, víno

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu