Dančí guláš s knedlíkem
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 706 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,81 g |
Tuky | 123,12 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,13 g |
Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme na tuku a pak maso vyjmeme.
Krok 2: Nakrájíme cibuli a špek nahrubo, přidáme do výpeku a orestujeme do hněda.
Krok 3: Zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme papriku a po chvilce podlijeme vínem a vrátíme maso.
Krok 4: Přidáme česnek, koření. Vaříme odkryté.
Krok 5: Přidáme protlak a přilijeme vývar.
Krok 6: Přiklopíme poklicí a vaříme doměkka.
Krok 7: Dochutíme zavařeninou a podle chuti dosolíme.
Krok 8: Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Zveřejněno 21. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Moje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 7 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 8 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 9 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 9 hodinami
Maková náplň
mismi před 9 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 11 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 12 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 12 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
špek,
víno červené,
cibule,
česnek,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
tymián sušený,
majoránka,
protlak,
paprika sušená sladká,
jalovec,
bobkový list,
brusinky zavařené,
voda,
mouka hladká
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0